Politie Twente

Inbrekers door bewoner betrapt

Oldenzaal

Een 59-jarige bewoner van een woning aan de Dr. Ariensstraat in Oldenzaal betrapte dinsdagmorgen 29 augustus om een uur of zes twee mannen in zijn woning. Samen met zijn zoon en een buurman zag hij kans een van de twee, een 26-jarige Enschedeër, buiten tegen te houden en over te dragen aan de gealarmeerde politiemensen. De tweede persoon die in de woning was wist te ontkomen. De 26-jarige is meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de dinsdag is hij in verzekering gesteld. Hij wordt van meerdere woninginbraken in de regio verdacht en verder onderzoek zal hiernaar worden ingesteld, net als naar de identiteit van zijn mededader. (06-110011)

Automobilist rijdt snorfietster aan

Rijssen.

Op de Kroonweide in Rijssen werd dinsdagmiddag 29 augustus om ongeveer 16.35 uur een 68-jarige inwoonster van Rijssen aangereden door een bestuurder van een bedrijfsauto. Deze bestuurder, een 23 jr. man uit Rijssen, zag bij het achteruit parkeren de snorfietster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 68-jarige is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (06-110313)

Scooterbestuurder krijgt geen voorrang van automobiliste

Rijssen

Door een 22-jarige automobiliste uit Zeist werd dinsdagavond 29 augustus om ongeveer 23.25 uur geen voorrang verleend aan een 16-jarige jongen uit Rijssen. De 16-jarige reed op zijn scooter over de Welleweg in Rijssen in de richting van de Diekjansweg. De 22-jarige wilde vanaf de Banisweg de kruising met de Welleweg oversteken in de richting van het centruim van Rijssen. Een aanrijding was het gevolg en de 16-jarige raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij met onbekend letsel werd opgenomen. (06-110426)

Auto gestolen

Haaksbergen

In de nacht van dinsdag de 29e op woensdag de 30e augustus werd tussen 22.00 en 02.40 uur een auto gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Hibbertstraat in Haaksbergen. Een 29-jarige man uit Terborg had omstreeks 22.00 uur de auto geparkeerd en bij terugkomst bleek deze verdwenen. Het gaat om een blauwe Mitsubishi Space Wagon met het kenteken TB-NR-76. (06-110452)

Man met gestolen auto probeert politieman omver te rijden

Enschede

Zaterdag 26 augustus jl. werd ingebroken in een woning aan de Olieslagweg in Enschede. Bij deze inbraak werden o.a. de autosleutels weggenomen van een auto van de 33-jarige bewoonster. Met behulp van deze sleutels werd ook de auto ontvreemd. Dinsdagavond 29 augustus werd deze auto om een uur of zes gesignaleerd op de Parkweg in Enschede. Politiemensen gaan achter deze auto aan en willen, wanneer de auto stil staat voor verkeerslichten aan de Lambertus Buddestraat in Enschede, de bestuurder controleren. Bij het zien van de politiemensen probeert de bestuurder tussen andere wachtende auto's door weg te komen. Dit gelukt hem waarbij hij nog probeert een van de politiemensen die voor de auto staat, omver te rijden. Door opzij te springen weet deze dit ternauwernood te voorkomen. De achtervolging wordt ingezet en uiteindelijk kan de bestuurder, een 31-jarige Hengeloer, worden aangehouden op de Algolstraat in Enschede waar hij tegen de muur van een onderdoorgang aanreed. De 31-jarige is overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (06-108978)