De scholen zijn weer begonnen, maar niet voor ieder kind

Speedweb b.v.

Persbericht:

Deventer, 30 augustus 2006

Stichting Help Colombia roept alle basisscholen in Nederland op om mee te werken aan de goede doelen actie Schoolkado tijdens de Nationale Help Colombia maand in November van dit jaar.

Met het project Schoolkado wil de stichting enkele scholen gaan bouwen in Colombia, een land met 3.5 miljoen vluchtelingen, verscheurd door een nu al meer dan 40 jaar durende burgeroorlog.

Het project bestaat o.a. uit de volgende onderdelen.
Groepsgesprekken, rollenspellen en een toneelstuk, spreekbeurten, een sponsorloop en enkele andere leerzame onderwerpen.

Schoolkado wil scholen die aan dit project meewerken doorlopend op de hoogte houden van ontwikkelingen. De scholen worden nog dit schooljaar gebouwd zodat kinderen die betrokken zijn bij het project kunnen zien wat zij met ontwikkelingshulp kunnen realiseren.

De scholen in Colombia zullen worden uitgerust met internet zodat Nederlandse kinderen in een later traject in contact kunnen komen met de kinderen uit Colombia om ervaringen uitwisselen.

Schoolkado.nl zal de scholen die aan dit project meewerken doorlopend via de website op de hoogte houden. Deelnemende scholen krijgen eens per 3 maanden een DVD opgestuurd met daarop een impressie van de status van het goede doel. Kinderen blijven zo betrokken met dit project.

Stichting Help Colombia:

Het project Schoolkado is een onderdeel van Stichting Help Colombia, een stichting die zich richt op de verbetering van de positie van de allerarmsten in Colombia en stelt zich daarbij nadrukkelijk tot doel de zelfstandigheid van mensen te vergroten en hun ontwikkelingsmogelijkheden te verbeteren.

Stichting HelpColombia richt zich op alle bevolkingsgroepen ongeacht hun geslacht, ras of geloof.

De stichting wil hiermee bijdragen dat de mensen zelf vorm kunnen geven aan hun leven en toekomst.