Gemeente Amerongen


Buslijn 51 blijft uurdienst tussen station Driebergen-Zeist en Veenendaal

Buslijn 51 blijft als uurdienst rijden tussen Station Driebergen-Zeist en Veenendaal. Op verzoek van met name scholieren uit Leersum, Amerongen en Elst, die scholen in Veenendaal bezoeken, wordt de uurfrequentie van deze buslijn bovendien uitgebreid met één extra rit in de ochtendspits en twee extra ritten in de middag. De bustijden sluiten aan bij de schooltijden in Veenendaal.

Het Bestuur Regio Utrecht komt in samenwerking met vervoerder Connexxion tot deze oplossing nadat de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Veenendaal en de provincie Utrecht en veel busreizigers hun zorg hadden uitgesproken over het voornemen tot het gedeeltelijk vervallen van buslijn 51. Het BRU verwacht hiermee tegemoet te komen aan de geuite zorgen.

Het hele traject van buslijn 51 blijft overeind, zij het onder nieuwe lijnnummers. Het traject Station Driebergen-Zeist Doorn - Leersum Amerongen - Veenendaal wordt met ingang van 10 december een zelfstandige lijn onder de naam lijn 81. Ook op het traject Nieuwegein Uithof Driebergen-Zeist blijft de bus rijden, onder de naam lijn 71.

De veranderingen gaan per 10 december 2006 in.

De gemeentebesturen Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Veenendaal zijn deze week op de hoogte gebracht van het gewijzigde voornemen.