Politie Zuid-Holland-Zuid

30/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 30-08-2006 o Persberichten district II

STALKER AANGEHOUDEN
PAPENDRECHT - Een 42-jarige man uit Papendrecht is op 29 augustus op de Stellingmolen aangehouden. Hij bestookte een 40-jarige Papendrechtse maandenlang met mailtjes en sms-jes, nadat hun relatie op de klippen was gelopen. Zij was hier niet van gediend en heeft de man meermalen gesommeerd hiermee op te houden, wat hij niet deed. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

LAPTOPS GESTOLEN POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen van een diefstal van negen dozen met daarin laptops. Op 29 augustus tussen 12.50 en 15.00 uur namen onbekenden uit het magazijn van een Aldi-supermarkt aan de Rosmolen de negen laptops weg. De totaalwaarde van de laptops bedraagt 12.600 euro. Vermoedelijk de dieven door de supermarkt het magazijn zijn ingelopen en hebben zij het pand door het magazijn verlaten. De politie hoopt dat supermarktbezoekers, mensen die tussen bovengenoemde tijdstippen buiten pand aanwezig waren of omwonenden iets is opgevallen en met de politie contact opnemen. Dat kan op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

MAN AANGEHOUDEN (vervolgbericht van Metaaldieven aangehoudenvan 27 augustus 2006)
ALBLASSERDAM Een 45-jarige man uit Alblasserdam is op 30 augustus op De Baan aangehouden. Zijn naam kwam naar voren in een onderzoek dat werd gestart na de aanhouding van twee mannen van 51 jaar uit Gorinchem en van 41 jaar uit Alblasserdam op 26 augustus. Dit tweetal werd betrapt toen ze op een bedrijfsterrein aan de Hertzweg platen zink in stukken knipten en de delen wegnamen. De twee zijn op 28 augustus in vrijheid gesteld, de 45-jarige is nog ingesloten.

MEISJE GEWOND BIJ AANRIJDING
SLIEDRECHT Een 12-jarig meisje uit Sliedrecht is op 29 augustus gewond geraakt toen ze op haar fiets werd aangereden door een bestelbus, die bestuurd werd door een 36-jarige man uit Scherpenisse. Het meisje fietste op de Parallelweg-oost vermoedelijk door een rood verkeerslicht. Ze liep letsel aan haar schouder op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.