Politie Zuid-Holland-Zuid

30/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 30-08-2006 o Persberichten district I

SIGARETTEN
DORDRECHT Inbrekers hebben sigaretten gestolen uit een supermarkt. De winkel zit op het Van Oldenbarneveltplein in Dordrecht. Men ontdekte de diefstal op dinsdag 29 augustus 2006 en waarschuwde de politie. De verdachten kwamen binnen nadat ze een ruitje kapot maakten.

LASTIGE WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 29 augustus op de Bagijnhof een lastige winkeldief naar het bureau meegenomen. Winkelpersoneel van een warenhuis had de 43-jarige Dordtenaar al aangehouden, waarna een beveiliger zich over hem ontfermde tot de politie kwam. De verdachte wilde niet echt meewerken en er ontstond het nodige duw- en trekwerk. De man had port en zalm weggenomen en is in verzekering gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Dordrecht is op 30 augustus op de Vriesestraat aangehouden. De politie had de melding van een verdachte situatie binnengekregen en ging poolshoogte nemen. Op de Kromme Elleboog troffen agenten een niet-afgesloten aan. Na een korte zoektocht vond agenten de verdachte op een plat dak in de buurt. Ook werd twee dozen met kleding uit een nabijgelegen winkel aangetroffen. Bij de winkel werd braakschade geconstateerd. De dozen en de auto zijn in beslaggenomen en de politie zet het onderzoek voort. De verdachte is ingesloten.

WONINGINBRAAK
ZWIJNDRECHT Bij een woning aan de Roerdomplstraat is op 29 augustus ingebroken. Onbekenden kwamen via een achterdeur binnen en namen een digitale camera, een laptop en kleding mee. De bewoner was net een kwartier haar huis uit toen het gebeurde. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.