Politie Zuid-Holland-Zuid

30/8 Hoeksche Waard

, 30-08-2006 o Persberichten district III

FIETSER GEWOND
MIJNSHEERENLAND Een fietser is gewond geraakt bij een ongeval. De 12-jarige jongen uit Mijnsheerenland had letsel aan zijn hoofd en last van zijn rug. Het ongeval gebeurde op dinsdagmorgen 29 augustus 2006. Een 28-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland stak met zijn voertuig de N 489 in Mijnsheerenland over in de richting van de Raadhuislaan. Aan de overkant van de weg raakte de auto in botsing met de fietser die vermoedelijk van links kwam. De fietser raakte met zijn hoofd de voorruit van de auto en vervolgens een verkeersgeleider.

RUZIE
OUD-BEIJERLAND De politie heeft een 31-jarige man uit Oud-Beijerland gehoord in een onderzoek naar een ruzie. De man meldde zich op dinsdag 29 augustus 2006 bij de politie. De ruzie vond plaats op zaterdag 5 augustus 2006 op de Zoomwijcklaan in Oud-Beijerland. Een 17-jarige jongen uit Heinenoord deed aangifte. Volgens hem kreeg hij zonder reden klappen en schoppen van de verdachte.

GELUIDSOVERLAST MAN AANGEHOUDEN
NUMANSDORP Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 30 augustus op de Wethouder van der Veldenweg een 37-jarige man uit Numansdorp aangehouden. De man veroorzaakte met zijn stereo geluidsoverlast. Agenten konden de muziek van buiten goed horen en wilden de man spreken. Hij deed pas na lang aanbellen open en vond dat er niets aan de hand was en deed de deur weer dicht. Omdat de agenten de apparatuur in beslag wilden nemen en de man na herhaaldelijk aanbellen niet meer open deed, is de deur geforceerd en de man aangehouden. De man heeft een lange geschiedenis van geluidsoverlast. Hij is ingesloten.

VREEMDELINGEN AANGEHOUDEN
MIJNSHEERENLAND Bij een controle op een landbouwbedrijf aan de Doesburgerweg zijn op 29 augustus zeven buitenlandse mannen met onbekende woon- of verblijfplaats aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld. Ze maakten gebruik van valse identiteitsbewijzen. De politie controleerde het daar gevestigde landbouwbedrijf samen met de Arbeidsinspectie op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen. De mannen waren ingehuurd via een uitzendbureau. De Arbeidsinspectie heeft rapport opgemaakt en de politie zet het onderzoek voort.

MOTORRIJDERS GEWOND
A29 Op oostelijke rijbaan van de autosnelweg A29 hebben in de ochtendspits van 30 augustus twee ongevallen plaatsgevonden waarbij twee motorrijders gewond raakten. Rond 07.15 uur botste een 45-jarige motorrijder uit Heinenoord door nog onbekende oorzaak tegen een personenauto. Hij brak daarbij zijn been en werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Twee rijstroken werden afgesloten. De aanrijding had een lange file op de snelweg richting Rotterdam tot gevolg. In deze file bij Numansdorp botste rond 08.35 uur een motorrijder (leeftijd en woonplaats onbekend) tegen een personenauto, waarbij de motorrijder gewond raakte. Zijn verwondingen lijken vooralsnog mee te vallen. De politie heeft beide aanrijdingen in onderzoek. Rond 09.30 uur werd de A29 weer vrijgegeven voor alle verkeer, waarna de files oplosten.