Veilig Amsterdam


Stadsdeel Oud-West - De Clercqstraat: veiliger en mooier

30/08/2006 - De De Clercqstraat is een belangrijke verbinding tussen het centrum en de buitenwijken van Amsterdam. Trams, autos, bussen, fietsers en voetgangers maken dagelijks intensief gebruik van deze straat die toe is aan een grondige opknapbeurt. Niet alleen de verkeersveiligheid maar ook het straatbeeld kan sterk verbeterd worden. Voldoende redenen dus om zorgvuldig te onderzoeken hoe de De Clercqstraat het beste ingericht kan worden en weer voor lange tijd mee kan.

Onderzoek
Op dit moment wordt in kaart gebracht hoe de straat kan worden ingericht en aan welke technische voorwaarden en verkeerskundige richtlijnen het ontwerp moet voldoen. Per medio augustus is Rik Oppedijk aangesteld als projectleider; hij heeft ruime ervaring opgedaan in vergelijkbare projecten.

Rik Oppedijk: Ik zie het als een uitdaging om met een eindproduct voor de De Clercqstraat te komen waarin zoveel mogelijk betrokken partijen zich kunnen vinden. Het vergroten van de verkeersveiligheid en het zo functioneel mogelijk gebruiken van de openbare ruimte, zie ik als twee belangrijke componenten om dit project succesvol te laten zijn.

In het najaar zijn een aantal schetsontwerpen klaar waaruit vervolgens een keuze gemaakt wordt. De bewoners en ondernemers uit de De Clercqstraat worden hierbij betrokken. Het stadsdeel organiseert hiervoor één of meerdere informatiebijeenkomsten en houdt binnenkort een schriftelijke enquête onder de bewoners en ondernemers. Zoals nu gepland start de uitvoering van het werk eind 2007 - begin 2008.

Meer informatie
Via de website en de stadsdeelkrant van Oud-West wordt u op de hoogte gehouden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karen Offerein, projectsecretaris, op werkdagen te bereiken via de publieksservice van het stadsdeel, tel: 589 3511.

De De Clerqstraat

Kijk ook bij

> Thema Verkeersveiligheid »
> Website Stadsdeel Amsterdam Oud-West »