VVD


30-8-2006

VVD Tweede Kamerlid Ed van der Sande

"Na kennis te hebben genomen van de kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen heb ik besloten mij terug te trekken als kandidaat. Deze beslissing komt voort uit een aantal overwegingen.

De belangrijkste is dat de plaats die mij is toebedeeld naar mijn mening te laag is.
Naar mijn mening behoeft de manier waarop op landelijk niveau politiek wordt bedreven verandering. Ik ben ervan overtuigd dat het element volksvertegenwoordiger meer aandacht moet hebben om de afstand tussen kiezer en gekozene te verkleinen, wat ik heb ingevuld in mijn permanente campagne Den Haag naar Brabant. Daarnaast lijkt 'Den Haag' niet de omgeving te zijn waarin we in samenwerking met elkaar iets tot stand brengen - een werkwijze die ik als peoplemanager in het bedrijfsleven altijd heel nadrukkelijk heb toegepast.

Ik heb op mijn manier geprobeerd deze elementen van binnenuit te veranderen, zoals ik ook in het bedrijfsleven veel veranderingen heb geïnitieerd - uit mijn plaats op de kandidatenlijst concludeer ik dat dit in de politiek niet voldoende wordt gewaardeerd. Dit is geen verwijt aan het adres van de partij of de fractie, het is een constatering. Wat dat betreft heb ik in het afgelopen jaar veel geleerd - en dat is zonder meer nuttige bagage, die ik graag meeneem naar mijn volgende werkomgeving waarin het samen bouwen met een team centraal zal staan.