Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 30 augustus

* MAN OVERLEDEN NA ONENIGHEID
MAASSLUIS - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in naar het overlijden van en 57-jarige inwoner uit Maassluis. Het slachtoffer, de sporthalbeheerder van de Olympiahal aan de Rozenlaan, kreeg rond halfzeven onenigheid met een 42-jarige bezoeker. Kort daarna zakte de 57-jarige man in elkaar. Direct werd door gealarmeerde politiemensen begonnen met reanimeren. De GGD nam dit even later over maar het mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed. De 42-jarige man, eveneens afkomstig uit Maassluis, is vervolgens aangehouden en voor verhoor ingesloten.
De twee mannen kregen, in de kantine van de sporthal, onenigheid. De kinderen van de verdachte zouden overlast veroorzaken, waarop de sporthalbeheerde hen aansprak. Hierna ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen. Naar de exacte toedracht wordt een nader onderzoek ingesteld. Door personeel van de Forensisch Technische Opsporing ( voorheen Technische Recherche) is een sporenonderzoek gedaan. In de loop van de woensdag wordt sectie verricht om de doodsoorzaak van het 57-jarige slachtoffer te kunnen vaststellen.

* VIDEOTHEEK OVERVALLEN
ROTTERDAM - Een videotheek aan de Middenbaan is dinsdagavond overvallen door een gemaskerde man. De dader ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Omstreeks kwart voor negen stapte een man met een bivakmuts op de zaak binnen. Hij bedreigde een personeelslid met een mes en dwong haar de kassa te openen. Hij deed een greep in de geldlade, liep naar buiten en verdween in de richting van het postkantoor. Niemand raakte gewond. De recherche van het district Zuid stelt eren onderzoek in naar de dader.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - In een pand aan de Terschellingsestraat is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Personeel van de gemeente had een melding gekregen dat er binnen een hennepkwekerij was. De Eneco constateerde dat er sprake was van een aanmerkelijk stroomverbruik. Politiemensen stelden vervolgens met een machtiging een onderzoek in en vond in de woning een kwekerij met 700 planten met de benodigde apparatuur. De stroom werd illegaal verkregen. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de verantwoordelijke(n) wordt proces-verbaal opgemaakt.


* MAN GEWOND NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar een steekpartij op de Sikkelstraat, waarbij een 28-jarige Rotterdammer ernstig gewond raakte. Rond halfzes kreeg een 15-jarige jongen, afkomstig uit Dordrecht, onenigheid met de 28-jarige Rotterdammer. De zus van de jongen, een 18-jarige vrouw eveneens uit Dordrecht afkomstig, kwam tussen beiden. Hierop kreeg zij van het latere slachtoffer diverse klappen, waarna de 15-jarige jongen het slachtoffer met een mes diverse keren stak. Hierna vluchtte de jongen weg. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Zuiderziekenhuis.

Middaguitgave dinsdag 29 augustus

* ZEEHAVENPOLITIE HEEFT NIEUW VAARTUIG
ROTTERDAM - De Politie Rotterdam-Rijnmond doopt op zaterdag 2 september a.s. het nieuwste schip van de Zeehavenpolitie, de P5. De officiële doophandeling wordt verricht door mevrouw Opstelten. De nieuwe aanwinst is een op maat gemaakt schip, volledig afgestemd op de specifieke wensen van de Zeehavenpolitie en haar werk in de Rotterdamse haven maar ook deels op zee. Om op het water snel te kunnen handelen, is het schip ook uitgerust met een zogenaamde snelle unit (een bijboot). De locatie van de doop is op de Kop van Zuid tegenover Café-Restaurant Hotel New-York. De dag voor de doop is het schip al te zien. Om vrijdagmiddag rond 13.30 uur wordt de P5 in een bok van Bonn en Mees gehesen. Het schip blijft daar tot de doop in de takels hangen. In het donker is het volledig uitgelicht.

Enkele technische gegevens van de P5:
lengte: 25.15m / lengte waterlijn: 23.89m
breedte: 5.80m / breedte (gemald): 5.55m holte: 3.35m /ontwerp diepgang: 1.54m deplacement: 90 ton / snelheid: 28 km/u hoofdmotoren: 2 x MTU 12v 2000M60 vermogen 600 KW (805 PK) 1800 rpm

Inzet mogelijkheden P5
Reguliere politiesurveillance
Toezicht op orde en veiligheid bij grote evenementen zoals o.a. Volvo Ocean Race, Tiësto op de Maas en Wereldhavendagen Assisteert bij zoekslagen van bv vermissingen op zee Assisteert bij dreggingswerkzaamheden
Begeleiding van schepen met uitgevallen motoren Mobiele eenheid*


*Mobiele eenheid
De vaartuigen kunnen ook worden ingezet als platform voor de Mobiele Eenheid en zijn daar volledig voor uitgerust met o.a. waterwerp-installatie met twee vanuit het stuurhuis te bedienen monitors
Slagvast, kogelvrij uitgevoerd stuurhuis
Ruime accommodatie benedendeks voor tien ME-beambten Commandoconsole met communicatievoorzieningen voor een ME-commandant
Robuust uitgevoerde boegbescherming.

Ochtenduitgave dinsdag 29 augustus

* MAN IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord stelt een nader onderzoek in naar een overval in een woning aan de Bergweg. Rond het middaguur werd een 68-jarige bewoner door twee mannen in zijn woning bedreigd en mishandeld. Eén van de twee kwam de woning in met het verhaal dat hij de water- en electriciteitsmeters kwam controleren. Nadat deze man binnen was, kwam de andere overvaller en eisten zij geld van het slachtoffer. Toen hij dit niet gaf werd hij mishandeld, waarna de overvallers zijn woning doorzochten. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis. Door personeel van Forensisch Technische Opsporing ( voorheen de Technische Recherche) werd een nader sporen onderzoek ingesteld. In de loop van dinsdag wordt een buurtonderzoek ingesteld.


* MAN OVERLEDEN NA VAL VAN BALKON
ROTTERDAM - Een 52-jarige Rotterdammer is maandagavond aan zijn verwondingen bezweken nadat hij van een balkon van een woning op driehoog aan het Prins Frederikplein viel. De man was rond half negen bezig met het zemen van de ramen van het balkon aan de zijde van de Willemsbrug toen hij vermoedelijk zijn evenwicht verloor en viel. Ambulancepersoneel en personeel van de traumaheli verleenden eerste hulp, het slachtoffer overleed echter ter plaatse aan zijn verwondingen. Familie, vrienden en omstanders werd slachtofferhulp aangeboden.gemeld bij de politie. U kunt bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).