Politie Zeeland


---

O-3269-2006 Aangehouden in trein
Rond 18.31 uur gisteravond zijn, in een vertrekkende trein, op het station in Goes, op aanwijzingen van getuigen, twee Hagenezen aangehouden op verdenking van diefstal van diverse goederen.
De twee mannen, van 22 jaar oud, waren op heterdaad betrapt bij de diefstal van een gsm. De benadeelde (eigenaar van de gsm) is de mannen gevolgd en heeft, toen de mannen de trein instapten, de politie gebeld. Die heeft beide mannen uit de trein geplukt en in een cel gezet. Ze zijn in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in het huis van bewaring in Middelburg. Zij worden vandaag verder verhoord. Bij de verdachten werd kleding aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig was evenals een drietal gsm's en een horloge.

O-3270-2006 Politie controleert na klachten
Naar aanleiding van klachten van omwonenden van de Noordlangeweg in Colijnsplaat, over het harde rijden van sommige automobilisten, heeft de Zeeuwse politie vanmorgen een snelheidscontrole gehouden.
De toegestane maximumsnelheid is daar 80 kilometer per uur. Er werden vanmorgen 12 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die te hard reden. Hun snelheden varieerden van 97 tot 122 kilometer per uur. De politie gaat hier, in de toekomst, vaker controleren op snelheid.

W-3271-2006 Diefstal auto
Tussen gisteravond 21.30 uur en vanmorgen 07.15 uur is een bedrijfsauto van het merk Mercedes gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Arnesteinweg in Middelburg.
De auto betrof een grijze Mercedes Sprinter en was voorzien van het kenteken 61-BK-XF. De waarde van de auto bedraagt enkele tienduizenden euro's.

O-3272-2006 Bus rijdt tegen auto
Omdat een 54-jarige buschauffeuse de bocht op de kruising Bergweg/Vogelzangsweg in Goes te ruim nam kwam zij in aanrijding met een personenauto.
De buschauffeuse hield niet zoveel mogelijk rechts en zij botste tegen een personenauto die bestuurd werd door een 41-jarige Goese. Beide voertuigen beschadigden.

Z-3273-2006 Winkeldief aangehouden.
Een 50-jarige vrouw uit Antwerpen is in een winkel in de Gentsestraat in Hulst aangehouden wegens de diefstal van afslankpillen.
De vrouw nam twee potten mee uit de winkel en rekende deze niet af. Zij kreeg een boete van 225,- euro. Zij bekende de diefstal en werd, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.


---- --