Ministerie van Justitie

Minister Verdonk ontvangt eindadvies Commissie Evaluatie Vreemdelingenwet 2000

Nieuwsbericht | 29-08-2006

Dinsdag 29 augustus heeft minister Verdonk het eindadvies van de Commissie Evaluatie Vreemdelingenwet 2000 in ontvangst genomen uit handen van commissievoorzitter Scheltema.

Tijdens een officiële bijeenkomst op het ministerie van Justitie gaf commissievoorzitter Scheltema een toelichting op het rapport. In zijn toelichting besteedde Scheltema aandacht aan de diverse aanbevelingen uit het eindadvies. Zo benadrukte de commissievoorzitter dat de Vreemdelingenwet 2000 overzichtelijker en toegankelijker is dan de vorige wet. Ook is een betere, meer doelgerichte uitvoering mogelijk. Scheltema ging verder in op zijn aanbeveling om de mogelijkheden te onderzoeken voor het ineenschuiven van de AC-procedure van 48 uur en de normale procedure.

Na de officiële aanbieding van het eindadvies bedankte minister Verdonk de Commissie voor haar werk, dat veel tijd in beslag heeft genomen. In een eerste reactie maakte de minister duidelijk het eens te zijn met de Commissie dat de nieuwe Vreemdelingenwet beter is dan de oude wet. Verder gaf ze aan het advies en de aanbevelingen van de Commissie kritisch te bestuderen om over enkele weken een inhoudelijke reactie te geven.

Na instemming van het kabinet zal de reactie op het eindadvies van de Commissie in de tweede helft van september naar de Tweede Kamer worden verzonden.

Meer informatie


* Eindadvies Commissie Evaluatie Vreemdelingenwet 2000

Meer informatie


* Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum

Naar boven