Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 30 augustus 2006

Oprichting P.I.M.

Op donderdag 24 augustus 2006 is de Partij voor Innovatie en Moderniteit (P.I.M.) opgericht. P.I.M. is gebaseerd op het "Pleidooi voor innovatie van de Nederlandse democratie", zoals gepubliceerd door Mr. Nico Roos op www.innovatiemodern.nl. Roos is emeritus hoogleraar Metajuridica aan de Universiteit Maastricht.

Waarom P.I.M. ?
Het besluit de partij op te richten is genomen op grond van de conclusie dat de programma's van alle andere partijen in Nederland te kort schieten in het grondig doordenken van de huidige, min of meer structurele politieke problemen; laat staan dat ze voorstellen doen waardoor deze zouden worden opgelost.

Wat heeft P.I.M. met Pim?
P.I.M. is het met wijlen Pim eens dat onze democratie slecht functioneert. Sinds Pim is daarin niets verandert. Maar qua gedachtegoed tapt P.I.M. uit een heel ander vaatje en is
* P.I.M. wars van Fortuynistisch populisme zoals "vol is vol" en "ontsla 50% van de ambtenaren". Alleen dit soort populisme is kennelijk wat is aangeslagen bij de gevestigde partijen.
* P.I.M. is ook wars van het neonationalistisch tromgeroffel van 1NL, Nawijn en Wilders, bij wie een bedenkelijk geloof heerst in het nut van strenger straffen en heropvoeden in combinatie met een bepaald xenofobe houding ten opzichte van immigratie- en asielkwesties;
* P.I.M. is ook mordicus tegen het schrappen van het discriminatieverbod van artikel 1 Grondwet ter bescherming van de "joods-christelijke en humanistische" cultuur.

Pleidooi P.I.M.

In zijn "Pleidooi" beargumenteert Roos uitvoerig waarom dit "en" misplaatst is, en ontwikkelt hij een politiek programma van 25 punten op basis van het enig werkelijk algemene belang dat eventuele staatsdwang kan rechtvaardigen: het vreedzaam overleven van het individu. De staat dient zich daarom op veel terreinen, waarop individuen in principe zelfredzaam kunnen zijn, terug te trekken.

Wel dient de staat garant te staan voor de essentiële voorwaarden voor zelfredzaamheid en vreedzaam overleven. Maar de staat kan daarbij aanzienlijk effectiever en efficiënter opereren dan nu het geval is.

Wij nodigen u uit om van het pleidooi kennis van te nemen.

Hoe verder?


* P.I.M. staat u en anderen de komende periode graag te woord.


* P.I.M. neemt alleen aan de komende verkiezingen deel als zich daar werkelijk uitstekende kandidaten voor aanmelden. P.I.M., partij met leden, is echter geen eendagsvlieg en heet iedereen welkom die P.I.M. wil ondersteunen in woord en daad.