Ingezonden persbericht


Persbericht
30 augustus 2006

Sony Ericsson nieuwe titelsponsor van één van de
grootste tennistoernooien ter wereld


- mobiele telefoon producent neemt titel van Nasdaq-100 over -

Badhoevendorp ­ Sony Ericsson Mobile Communications kondigt vandaag aan voor vier jaar een sponsorcontract ter waarde van 20 miljoen te hebben getekend met één van de vijf grootste tennistoernooien ter wereld. Hiermee verandert de naam van het toernooi, voorheen 'Nasdaq-100 Open' in 'Sony Ericsson Open'. De eerste Sony Ericsson Open zal in maart 2007 plaatsvinden op het eiland Key Biscane in Miami, Florida.

Het sponsoren van de Sony Ericsson Open is een aanvulling op de lopende intensieve samenwerking met de Women's Tennis Association (WTA). In 2005 sloot Sony Ericsson de grootste en meest uitgebreide sponsordeal in de geschiedenis van het tennis door haar naam te verbinden aan het WTA toernooi dat in 80 steden over de hele wereld gehouden wordt.

Tennis meets technology

Met deze sponsordeals heeft Sony Ericsson een natuurlijk platform gecreëerd waarin sport, technologie, design, muziek en mode samenkomen. Het is een perfecte mogelijkheid om tennisfans een nieuwe manier te bieden om van tennis te genieten met behulp van mobiele technologie, connectivity en content. Zo heeft Sony Ericsson sinds 2005 een aantal noviteiten rond de toernooien geïntroduceerd zoals; live scoring; instant replay; interviews voor de wedstrijden; interactieve content en glamourous feestjes voorafgaand aan het toernooi. Deze innovaties versterken de band met fans en maken interactie tussen toeschouwers en spelers mogelijk.

Het toernooi

Het Sony Ericsson Open is een van de top-vijf toernooien in de wereld, direct na de vier Grand Slams. Het is een verplicht onderdeel van de ATP Masters Series voor mannen en het Sony Ericsson WTA toernooi voor vrouwen. Het toernooi, waarin 96 mannen en 96 vrouwen strijden om de eer en het prijzengeld van $6.9 miljoen, duurt 12 dagen. Het evenement trekt meer dan 270.000 toeschouwers en wordt in meer dan 150 landen uitgezonden.

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires en PC-kaarten voor de wereldwijde communicatie-markt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in Londen en er werken in totaal 6.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika. Sony Ericsson viert haar vijfde verjaardag van de joint venture op 1 oktober 2006.

Sony Ericsson sponsort en heeft haar naam verbonden aan de Women's Tennis Association en werkt samen met de Association om door het jaar heen de Sony Ericsson WTA tour in meer dan 80 steden te promoten. Het tournooi bereikt zijn hoogtepunt op de Sony Ericsson Championships in Madrid van 7 tot 12 november.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.nl/persbronnen

NOOT VOOR DE REDACTIE (