Gemeente Breda

Gemeente past pand Mezz aan

De gemeente gaat een aantal zaken in het pand van poppodium Mezz aan de Keizerstraat aanpassen. De aanpassingen betreffen zaken op het gebied van de arbo en veiligheid, het beheer en onderhoud en de logistiek van het gebouw.

In totaal is er met de aanpassingen een bedrag van EUR 350.000,- gemoeid.

Na de oplevering van Mezz in 2002 startte de gemeente een onderhouds- en nazorgtraject. In de loop van dit traject kwam een aantal knelpunten in het gebouw naar voren. Het Accommodatiebedrijf van de gemeente heeft de afgelopen maanden in nauw overleg met het bestuur van de Stichting Mezz een bouwscan uitgevoerd.

Arbo en veiligheid

Om te beginnen wordt de koeling van de zaal en de kantoren van Mezz aangepast. Na een klimaatonderzoek bleek de huidige installatie niet te voldoen aan het Arbobesluit. Tevens wordt de elektrische installatie van het pand veranderd, zodat problemen met de verlichtingsinstallatie verleden tijd zijn. Ook de verlichtingslijnen in de vloer van de zaal worden aangepast. Ten slotte worden op grond van afspraken met de Brandweer draaideuren van richting veranderd en extra panieksluitingen aangebracht.

Doelmatiger beheer en onderhoud

De elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie van Mezz is weggewerkt achter de plafonds. Die plafonds zijn volledig dichtgetimmerd en dat maakt controle en onderhoud lastig. Door de plafonds demontabel te maken kan de staf van Mezz eenvoudiger klein onderhoud plegen. Om ruitbreuk in het café van Mezz tegen te gaan wordt een andere spouw aangebracht. In de laad- en losruimte van Mezz wordt extra ventilatie aangebracht, zodat deze inpandige ruimte gebruikt kan worden en de geluidsoverlast naar omwonenden wordt beperkt.

Verbetering logistiek

Om het tekort aan opslagruimte in het pand op te lossen, wordt de fietsenstalling onder het terras omgebouwd tot bergruimte. Deze fietsenstalling wordt vanwege overlast al sinds kort na de opening niet meer gebruikt. Bovendien is de capaciteit van 80 fietsen onvoldoende: Mezz heeft een capaciteit van 700 mensen. Bezoekers kunnen op loopafstand hun fiets stallen in een bewaakte fietsenstalling of anders in de openbare ruimte.

Breda, 30 augustus 2006