Gemeente Hilversum

Kruispunt Minckelersstraat/Kam. Onnesweg met aansluitende wegvakken

30 augustus 2006
Op het kruispunt Minckelersstraat / Kam. Onnesweg zal een voorrangpleintje komen. In 2007 wordt gestart met de aanleg van het voorrangspleintje dat onderdeel uitmaakt van het Integraal Bereikbaarheidsplan Hilversum e.o, dat beoogt de doorstroming te verbeteren op vier aanrijroutes naar het Media Park. Burgemeester en Wethouders hebben deze week het Voorlopig Ontwerp 'kruispunt Minckelersstraat/Kam. Onnesweg met aansluitende wegvakken' vrijgegeven voor inspraak.

Voorrangspleintje
In beginsel is een voorrangspleintje een voorrangskruispunt met voorrang voor verkeer op de belangrijkste route. Bij de pleintjes, die in het kader van het IBP zijn voorzien, is dat de buitenring. Voorrangspleintjes bevorderen de doorstroming zonder dat dit ten koste gaat van de oversteekbaarheid. Het voorrangspleintje is ook wel vergeleken met een rotonde. Op een rotonde echter moet het verkeer uit alle richtingen voorrang verlenen aan het verkeer op de rotonde. De rotonde vergt bovendien meer ruimte, die veelal ontbreeekt binnen de bebouwde kom van Hilversum.

Oversteekvoorziening
Conform de wens van de bewoners van St. Joseph, wordt een (geregelde) oversteekvoorziening (GOP) in de Kam. Onnesweg opgenomen.

Inspraakavond
De inspraakavond over het Voorlopig Ontwerp 'kruispunt Minckelersstraat / Kam. Onnesweg met aansluitende wegvakken' wordt gehouden op donderdag 7 september om 20.00 uur in St. Joseph aan de Minckelersstraat. De termijn voor schriftelijke inspraakreacties sluit op vrijdag 6 oktober 2006.

Procedure/uitvoering
Naar verwachting zal de raadscommissie Verkeer en Buurt in zijn vergadering van 20 november 2006 het Definitief Ontwerp voorgelegd krijgen.
Volgens de planning wordt de aanleg van het voorrangpleintje in het voorjaar gestart en voor de zomer opgeleverd.