Gemeente Hilversum

Hilversum onderzoekt haalbaarheid school voor kinderen met gedragsproblemen

30 augustus 2006
De gemeente Hilversum gaat onderzoeken of het haalbaar is om een school te realiseren voor voortgezet speciaal onderwijs aan kinderen met gedragsproblemen. Zo'n school is in de regio Gooi en Vechtstreek nog niet aanwezig. Leerlingen uit de regio zijn nu aangewezen op vervoer naar andere gemeenten met zo'n voorziening.

In het regionaal overleg van wethouders onderwijs is afgesproken dat de gemeente Hilversum in eerste instantie gaat onderzoeken of deze school binnen de eigen gemeentegrenzen kan worden gehuisvest. In het onderzoek wordt de gehele kolom van onderwijs aan zeer moeilijk opvoedbare kinderen van 4 t/m 20 jaar betrokken.

De provincie Noord-Holland is in principe bereid een deel van de investeringskosten te dragen. Voor Hilversum geldt dat de financiering niet ten laste mag komen van het reeds vastgestelde meerjarenhuisvestings-programma op onderwijsgebied.

Pas na afronding van het onderzoek willen burgemeester en wethouders een beslissing te nemen over een verklaring van geen bezwaar tot vestiging, waarvoor bij Hilversum inmiddels een verzoek is ingediend.