MINJUS/MINDEF: Persuitnodiging

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Persuitnodiging ministerie van Justitie / ministerie van Defensie

Minister Donner van Justitie en minister Kamp van Defensie nemen op donderdag 31 augustus 2006 het rapport 'Evaluatie toepassing militair strafprocesrecht bij uitzendingen' in ontvangst uit handen van commissievoorzitter mr. H.C.J.L. Borghouts.

De commissie heeft onderzoek gedaan naar de organisatorische inbedding van het militaire strafprocesrecht en de te volgen werkwijze en procedures teneinde te bezien of deze voldoende tegemoet komen aan de hoge eisen en specifieke omstandigheden van militaire operaties in risicogebieden, zoals bij uitzendingen. De commissie is ingesteld naar aanleiding van een motie van de Tweede Kamerleden Van Baalen en Eijsink.

Tijdens de persconferentie zal de voorzitter van de commissie een toelichting geven en zullen beide ministers een eerste reactie geven op het rapport.

De persconferentie vindt donderdag 31 augustus 2006 plaats van 11:15 tot 12:00 uur in de P.J.S. de Jongzaal van het ministerie van Defensie, Kalvermarkt 38 in Den Haag. Het is mogelijk om vanaf 10:15 uur het rapport in de zaal onder embargo in te zien.

Vertegenwoordigers van de media die bij de persconferentie aanwezig willen zijn dienen zich vóór donderdag 9:00 uur aan te melden bij de Directie Voorlichting & Communicatie van het ministerie van Defensie op (070) 318.88.88 of persvoorlichting@mindef.nl.

Voor de toegang tot het ministerie van Defensie dienen aangemelde journalisten een geldig legitimatiebewijs en perskaart te kunnen tonen.