Internetuitzending UPC Holland Triathlon groot succes

Upc nederland

Amsterdam, 30 augustus 2006 - De eerste live reportage van de UPC Holland Triathlon via internet, een samenwerking tussen hoofdsponsor UPC, Omroep Flevoland en de Stichting Holland Triathlon, was een groot succes. In een marathonuitzending van ruim 15 uur was het mogelijk de wedstrijd integraal te volgen via www.upc-hollandtriathlon.nl en via de websites van UPC en Omroep Flevoland. Zaterdag 26 augustus keken 3.000 internetters via de live webcast naar de wedstrijd in en om Almere-Haven. Vooral rond het middaguur keken veel mensen naar de finish van het EK Triathlon. De gemiddelde kijktijd bedroeg ruim 30 minuten. Het overgrote deel van de kijkers (74%) kwam uit Nederland, gevolgd door België (11%), Denemarken (7%) en Engeland (2%).

De Stichting Holland Triathlon ontving de afgelopen dagen vele enthousiaste reacties uit binnen- en buitenland. De meest in het oog springende reactie volgde van de broer van de winnaar van de Long Distance Classic Maximilian Longree (Duitsland). De hele dag kon hij de wedstrijd vanuit de VS volgen via de live webcast. Daardoor was hij direct na de overwinning van zijn broer in staat hem per SMS te feliciteren.

Helicopter
Omroep Flevoland was verantwoordelijk voor de technische realisatie van de webcast. Voor de uitzending werd gebruikt gemaakt van vijf vaste camera's in en om de havenkom van Almere-Haven, twee mobiele camera's en een camera in de helicopter. De wedstrijd was verder te volgen via D-TV van TV Flevoland. Bovendien verzorgde Radio Flevoland de gehele dag haar reguliere uitzending met wedstrijdflitsen en achtergronden vanaf de triathlonboot in de haven.

= = =

Noot voor redactie (