Maltha verzorgt complete studiebegeleiding op school Zeist

Studyvision

Onderwijsadviesbureau Maltha is per ingang van dit nieuwe schooljaar van start gegaan met het verzorgen van inpandige studiebegeleiding op het Christelijk Lyceum te Zeist (CLZ). Dit Maltha InsCool-project omvat alle componenten die nodig zijn leerlingen efficiënt en zelfstandig te leren leren en ze daarbij te begeleiden.

Naast de dagelijkse huiswerkbegeleiding en eventuele groepsbijlessen, worden er studietrainingen voor leerlingen in de verschillende fases van het middelbaar onderwijs georganiseerd. Voor leerlingen die behoefte hebben aan meer persoonlijke en diepgaandere aandacht is er ook studiecoaching. Deze wordt gegeven in kleine groepjes tot maximaal vijf leerlingen. De studietrainingen en studiecoaching hebben als doel leerlingen goede studievaardigheden aan te leren.
Om ook de ouders te leren hoe ze hun kind op een goede manier kunnen begeleiden tijdens de schoolloopbaan zijn er speciale trainingen voor ouders met kinderen in het middelbaar onderwijs.
Tenslotte is er het e-dossier. Dit leerlingvolgsysteem is speciaal ontwikkeld voor het bijhouden van de dagelijkse studieadministratie van iedere leerling. De studiecoach houdt voortdurend het studieverloop van de leerling bij. Ouders kunnen met hun eigen inloggegevens het dossier van hun kind bekijken. Daarnaast faciliteert het systeem de communicatie tussen studiecoach en ouders.

Instituut Maltha is een gerenommeerd instituut voor studiebegeleiding, gevestigd in de regio Utrecht. Dit instituut biedt al 24 jaar professionele studiebegeleiding aan scholieren in het middelbaar onderwijs. Het Maltha-team is voortdurend actief bezig met het ontwikkelen van methodieken en tools om elke leerling optimaal van dienst te kunnen zijn. Alle kennis en ervaring die in de loop der jaren is opgedaan, wordt gebruikt bij de ontwikkeling. Samen met de gedegen wetenschappelijke onderbouwing staat deze garant voor een uitstekende en hoogwaardige kwaliteit. Alleen studiemethodieken die in de praktijk hun waarde hebben bewezen worden opgenomen in de dienstverlening van het instituut.

Voor meer informatie: www.instituutmaltha.nl.