D66

Vragen van de leden Koser Kaya en Van der Ham (beiden D66) aan de ministers voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over ruimere openingstijden in de dienstverlenende sector. (Ingezonden 28 augustus 2006)

1 Wat is uw reactie op het onderzoek van het NIPO waaruit blijkt dat onder burgers een grote behoefte bestaat aan ruimere openingstijden bij dienstverlenende instanties, waaronder overheidsdiensten?1

2 Deelt u de mening dat ruimere openingstijden van dienstverlenende instanties een obstakel wegnemen voor de verhoging van de arbeidsparticipatie in Nederland?

3 Deelt u de mening dat een verruiming van de openingstijden van dienstverleners en overheidsdiensten vanuit het perspectief van de keuzevrijheid van burgers en consumenten wenselijk is?

4 Deelt u de mening dat ruimere openingstijden van overheidsloketten een volgende stap zou betekenen in de realisatie van de servicegerichte overheid?

5 Welke mogelijkheden ziet u om weten regelgeving op dusdanige wijze aan te passen dat beter tegemoet kan worden gekomen aan de behoefte van mensen aan ruimere openingstijden van dienstverlenende instellingen?

1) RTL nieuws, 21 augustus jl.
30-8-2006 15:33