Productschap Margarine


30.08.2006

Inschrijving Jaarprijs Voedingscentrum

De inschrijving voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2006 is geopend. Ondernemingen die willen meedingen naar de prijs kunnen zich tot en met 6 oktober aanmelden bij het Voedingscentrum. De Jaarprijs wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt.

Met de Jaarprijs stimuleert het Voedingscentrum handel en industrie om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling en productinnovaties. "Maak de gezonde keus, de gemakkelijke keus", zo luidt het motto. De prijs wordt uitgereikt aan het product waarbij dat het beste is gelukt.

Bedrijven en organisaties kunnen zich zelf aanmelden voor de Jaarprijs Voedingscentrum. Niet alleen producten kunnen worden ingeschreven. Ook 'gezonde' initiatieven van retailers of cateraars maken een goede kans, zoals productpromoties of (voorlichtings)activiteiten. De winnaar mag een jaar lang exclusief gebruikmaken van het beeldmerk 'Winnaar Jaarprijs Voedingscentrum 2006' en kan rekenen op veel gratis publiciteit.

De Jaarprijs Voedingscentrum 2005 werd gewonnen door Balance Food van Cormet Schoolcatering: een schoolcateringformule voor een gezond en gevarieerd aanbod op middelbare scholen. De Campagne Verantwoord Frituren ontving vorig jaar de aanmoedigingsprijs. Deskundigen van het Voedingscentrum bepalen wie de genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden. De prijsuitreiking vindt op 29 november plaats in Den Haag.