Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 30 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 30-08-2006

Met: schennispleger aangehouden, valse aangifte en hardrijders

Schennispleger aangehouden

Zaandam.

De politie heeft op 28 augustus een 74-jarige man uit Zaandam aangehouden als verdachte van het plegen van ontucht met kinderen. Begin juni kwamen bij de politie meldingen over een man die zich onzedig gedroeg in het bijzijn van kinderen bij de Hanepadsloot nabij het speeltuintje in het Burgemeester Ter Laanplantsoen in Zaandam. Aanvankelijk werd op signalement een man aangehouden die na onderzoek werd heengezonden omdat hij er niets mee te maken had. Enige tijd geleden zagen de betrokkenen de verdachte lopen waarna door de politie de identiteit van deze man kon worden vastgesteld. De man bekende zijn onzedige gedrag later in het verhoor bij de afdeling zedenzaken. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de man zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Valse aangifte beroving

Landsmeer.

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Landsmeer verhoord als verdachte van het doen van valse aangifte. De jongeman had eerder aangifte gedaan van een beroving. Hij zou op zaterdag 19 augustus op het Luijendijkje door twee verdachten zijn geslagen en beroofd van zijn gsm en id-kaart. Toen later de id-kaart opdook bij een vriend van de jongen en omdat er andere zaken niet klopten werd de aangever als verdachte aangemerkt. Hij werd aan het bureau uitgenodigd en bekende in het verhoor dat hij de telefoon had verloren en de beroving had verzonnen. Proces-verbaal wegens het doen valse aangifte wordt opgemaakt.

Woningbrand

Zaandam, dinsdag 29 augustus 2006, 18:54 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woningbrand op de Valkstraat. De woonkamer stond vol rook. De brandweer kwam met twee auto's ter plaatse en heeft vervolgens de brand geblust. Agenten hadden voor de zekerheid de buren en hun huisdieren uit hun woningen gehaald. Uit het onderzoek bleek dat de brand was ontstaan door kortsluiting in een lichtdimmer in de wand van de keuken. De Ooievaarstraat en de Valkstraat werden ongeveer gedurende een uur afgesloten voor verkeer.

Pleisterverkoper

Edam, woensdag 30 augustus 2006, 11:19 uur.

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Hoofddorp bekeurd die zonder vergunning pleisters langs de deuren verkocht. Hij vertelde daarbij dat de opbrengst voor een goed doel was. Dit had hij verzonnen want de opbrengst stak hij in eigen zak. Het is de tweede maal in de politieregio Zaanstreek-Waterland dat de jongen voor een soortgelijk feit werd beboet.

Dronken op de bromfiets

Zaandam, 29 aug, 20:00 uur

Op de Nicolaasstraat werden dinsdagavond een 39-jarige Purmerender en een 40-jarige Zaandammer, beiden bestuurder van een bromfiets, aangehouden omdat zij onder invloed reden. Het meest gedronken had de bromfietser uit Zaandam, hij had een alcoholgehalte van 1,4. De mannen kregen een rijverbod van drie tot zes uur en een proces-verbaal.

Hardrijders moeten rijbewijs inleveren

Waterland/ Oostzaan, 29 aug, 19:50 uur Agenten hebben dinsdagavond op de Jaagweg (N235) het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige motorrijder uit Purmerend. Op de Jaagweg haalde de bestuurder met hoge snelheid meerdere voertuigen in. Bij een van de inhaalmanoeuvres reed de man over het voorsorteervak voor links over de kruising, terwijl hij rechtdoor ging. Op de Leeuwarderweg in Amsterdam werd een snelheid geklokt van 136 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. De Purmerender was pas sinds juli in heb bezit van zijn motorrijbewijs en had zijn nagelnieuwe motor minder dan een week geleden aangeschaft.

Een half uur later, omstreeks 20:30 uur, werd op de A8 in Oostzaan het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige man uit Amsterdam. De automobilist reed 156 km per uur (na correctie) waar 100 km per uur is toegestaan. De snelheidsovertredingen werden gemeten tijdens een onopvallende surveillance.