Provincie Limburg

Maasbree en Provincie Limburg werken samen aan leefbaarheid Ondertekening afsprakenkader Vitale kernen en buurten

Op 30 augustus heeft wethouder Wim Hermans van de gemeente Maasbree samen met gedeputeerde Herman Vrehen van de Provincie Limburg het afsprakenkader Vitale kernen en buurten ondertekend. In het afsprakenkader worden leefbaarheidsafspraken gemaakt om de leefbaarheid in de gemeente te optimaliseren. De gemeente heeft ruim 600.000,- van Vitale kernen en buurten ontvangen voor leefbaarheidsprojecten.

Vitale kernen en buurten streeft er naar om samen met bewoners en gemeenten de leefbaarheid in de Limburgse dorpen en kernen te verhogen. Iedereen heeft er baat bij als de leefbaarheid in hun dorp of kern zo optimaal mogelijk is. Daarbij moeten de gemeente en bewoners zèlf met hun leefbaarheidsvoorstel en initiatieven komen. De Provincie begeleidt, adviseert en coördineert om van deze ideeën een succes te maken, aldus gedeputeerde Herman Vrehen.

Na het ondertekenen van het afsprakenkader heeft gedeputeerde Herman Vrehen samen met burgemeester en wethouders van de gemeente Maasbree een bezoek gebracht aan verschillende projecten. Het woon-zorg-complex In den Clockenslagh, het dagactiviteiten-centrum De Fabriek en het wonen-welzijn-zorgproject in de Maasstraat te Baarlo zijn bezocht. Deze projecten hebben een maatschappelijke meerwaarde en dragen bij aan de leefbaarheid in de gemeente.

30-8-2006 14:34