Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 30-08-2006

Verdachte van zedenmisdrijven aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van 27 op 28 augustus is in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 21 jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van zedenmisdrijven.

Zondagavond 27 augustus werd op de Kloosterstraat in Rosmalen een vrouw van haar fiets getrokken en onzedelijk betast. Omdat de vrouw zich hevig verzette ging de dader er vandoor. De vrouw zag dat de man in een auto stapte en wegreed. Aan de hand van het kenteken dat de vrouw noteerde kon de verblijfplaats van de man worden achterhaald. Hij is in verzekering gesteld. De verdachte heeft inmiddels meerdere zedenmisdrijven toegegeven. Zo heeft hij de afgelopen tijd meerdere keren in de avonduren door woonkamerramen zijn geslachtsdeel aan vrouwelijke bewoners laten zien. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de officier van justitie.

Belediging en bedreiging

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is aan de Bloemenkamp in s-Hertogenbosch een 41 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij beledigde agenten toen die bezig waren met het opmaken van een bekeuring voor het drinken van alcohol op de openbare weg. Toen de agenten hem duidelijk maakten dat hij daarvoor aangehouden zou worden, pakte hij steen en dreigde daarmee te gooien. De verdachte, een bij de politie bekende veelpleger, is ingesloten.

Verdachte van straatroof aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdag is op de luchthaven Schiphol, een 27 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De verdachte stond gesignaleerd omdat hij verdacht wordt van het plegen van een straatroof in de nacht van 21 op 22 juli in de Stationstunnel in s-Hertogenbosch. Daarbij is een 27 jarige Bosschenaar onder bedreiging van een mes gedwongen zijn fiets af te geven.

De verdachte is overgebracht naar s-Hertogenbosch waar hij is ingesloten voor verhoor.

Straf uitzitten

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is op de Hadewychstraat een 43 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De man moet een door de politierechter opgelegde gevangenisstraf van 15 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij is ingesloten.

Automobilist ramt wegafzetting en weigert bloedproef

s-Hertogenbosch Dinsdagavond reed een 42 jarige inwoner van s-Hertogenbosch met zijn personenauto over de Rijksweg A2. Hij wilde rechts inhalen en ramde daarbij een zogenaamde pijlwagen van Rijkswaterstaat. De man liep schouderletsel op en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de man alcoholhoudende drank op had werd hem bevolen om mee te werken aan een bloedproef. Hij weigerde alle medewerking. Daarop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Alcohol in het verkeer (1)

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Aastraat in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 23 jarige automobilist aangehouden. Hij bleek bij controle onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Er is proces-verbaal opgemaakt en de bestuurder kreeg een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Alcohol in het verkeer (2)

Rosmalen/Schijndel Een 28 jarige Bosschenaar reed na een avond stappen in Sin Oedenrode met zijn auto naar huis. Op de rotonde, de kruising vormend, tussen de Structuurweg en de Steeg in Schijndel reed hij wat ongelukkig de beide voorbanden van zijn auto lek. Hij reed daarna toch door richting zijn woonplaats. Op de Empelseweg in Rosmalen hoorden surveillerende agenten de man van verre aan komen rijden, omdat de auto aan voorzijde al op de velgen reed. De Bosschenaar werd tot stoppen gedwongen waarna bleek dat hij te veel gedronken had. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Vrachtwagen rijdt achterop auto

Heeswijk Dinther- Dinsdagmiddag is er bij een ongeval op de Kanaaldijk Noord een 44-jarige automobiliste uit Veghel gewond geraakt. De vrouw reed in de richting Veghel. Zij zag voor haar een aantal autos stoppen bij het verkeerslicht en remde zelf ook af. Toen ze in de binnenspiegel zag dat de vrachtauto die achter haar reed niet op tijd kon remmen, stuurde zij de berm in. Hierdoor kon zij vermijden dat zij tegen de vrachtauto voor haar reed. De 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Helmond reed achter tegen haar aan. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Achterop vrachtauto gereden

Veghel Op de A50 is in de nacht van dinsdag op woensdag een 34-jarige automobilist uit Helmond vermoedelijk tegen een vrachtauto aangereden. De man reed in de richting van Eindhoven en was mogelijk in slaap gevallen. Hij werd wakker van een klap doordat hij tegen de achterkant van een vrachtauto reed. De vrachtwagenchauffeur heeft waarschijnlijk niks gemerkt en is door gereden. De automobilist is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Fietser gewond bij aanrijding

Sambeek Vanmorgen is bij een verkeersongeval op de kruising van de Grotestraat met St Janslaan een 17 jarige fietser uit Sambeek gewond geraakt. Hij met letsel aan voet, ribben en een mogelijke hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer reed over de Grotestraat en sloeg op de kruising zonder richting aan te geven linksaf. Hierbij werd hij aangereden door een 46 jarige automobiliste uit Vierlingsbeek die op dezelfde weg rechtdoor reed.

Gewapende overval

Haaren Woensdagmorgen, rond half elf, hebben drie gewapende mannen geprobeerd een echtpaar in hun woning aan de Koningstraat in Haaren te beroven. De drie mannen zijn na het openen van de voordeur door de 58 jarige vrouw des huizes de woning binnen gedrongen. Zij eisten vervolgens geld. In de woning werd de 58 jarige man des huizes met een vuistvuurwapen bedreigd en op het hoofd geslagen ten gevolge waarvan hij een bloedende hoofdwond opliep. Uit woede ging de vrouw twee van de overvallers te lijf. Daarop ging het drietal overvallers onverrichter zake weg en werd de politie gebeld.

Huiselijk geweld

Zeeland woensdagmiddag is in een woning in Zeeland een 35 jarige man uit Schaijk aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 26 jarige vriendin te hebben mishandeld en is ingesloten voor verhoor.