Katwijk Lichaam vermiste Katwijker gevonden De 53 jarige Maarten van der Niet uit Katwijk is terecht. Het lichaam van de man werd op dinsdag 29 augustus in het duingebied Meijendel te Wassenaar gevonden door medewerkers van de Duinwatermaatschappij. De man is niet door misdrijf om het leven gekomen. De man werd sinds donderdag 17 augustus vermist.

Leiden Aanhoudingen voor diefstal minibike De politie heeft woensdag 30 augustus rond 13.00 uur op de Oude Vest twee jongens van 18 en 25 jaar uit Voorhout aangehouden. De jongens liepen daar regelrecht in de armen van agenten die afkwamen op een melding dat twee jongens een minibike bij een winkel aan de Haarlemmersstraat hadden gestolen. Het signalement van de jongens kwam overeen met hetgeen bij de melding werd doorgegeven. Het bleek dat de jongens onderweg de minibike in een tuin hadden achtergelaten nadat ze doorkregen dat ze achtervolgd werden door medewerkers van de winkel. Door oplettendheid van één van de medewerkers en het direct bellen naar 1-1-2 kwamen de twee nu niet ver met hun buit. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Nieuwkoop Verkeersongeval De politie heeft op woensdag 30 augustus, rond 10.15 uur, hulp geboden bij een verkeersongeval op de Achterweg in Nieuwkoop. Een 71 jarige man uit Nieuwkoop reed op zijn fiets over het fietspad van de achterweg. Op de kruising van de Achterweg met de Nieuwveenseweg wilde hij oversteken. Op het kruispunt verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 61 jarige automobilist uit Zevenhoven. Beiden botsten waardoor de fietser ten val kwam en met een hoofdwond overgebracht is naar het Rijnland Ziekenhuis.

Lekkerkerk Verkeerscontroles De politie heeft dinsdag op de C.G. Roosweg en de Opperduit een verkeerscontrole gehouden. Op de C.G. Roosweg werd gecontroleerd op de draagplicht van de veiligheidsgordel. Acht bestuurders voldeden daar niet aan en kregen een bekeuring. Op de Opperduit werd tussen 17.00 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Vier bestuurders overschreden de maximumsnelheid en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/h.

Schoonhoven Opgevoerde bromfiets De politie heeft woensdagmorgen 30 augustus een opgevoerde bromfiets uit het verkeer gehaald. Een agent zag de bromfiets met hoge snelheid het dorp in rijden en er even later weer uit komen. Bijna ging de bestuurder onderuit door de combinatie van nat wegdek en het abrupt remmen. De agent hield de 17 jarige bestuurder uit Ameide staande. Op een rollentestbank werd vastgesteld dat de bromfiets was opgevoerd (haalde snelheid van 75 km/h.), dat de achterband versleten was en dat er een grote speling op het balhoofd zat. De jongen heeft een proces-verbaal