Rijke traditie voortgezet met kostbare uiting: Lucky ........

British american tobacco

Rijke traditie voortgezet met kostbare uiting: Lucky Strike lanceert een pakje met een waarde van $100.000

AMSTERDAM, August 30 /PRNewswire/ --
Lucky Strike kent een lange geschiedenis waarin design en innovatie de boventoon voeren. Om deze traditie voort te zetten heeft British American Tobacco international de lancering van een wel zeer exclusieve limited edition aangekondigd.

Het bijzondere pakje, met een verkoopwaarde van $100.000, is gemaakt van 18 karaats witgoud en ingelegd met één enkele grote diamant en een waardevolle robijn. Het zal in de loop van 2006 op verschillende internationale vliegvelden te zien zijn waaronder Frankfurt in september, Düsseldorf in november en München in december.

Dit unieke kunstobject is tot stand gekomen in samenwerking met het Spaanse kunstenaarsduo 'El Ultimo Grito' en de Londense goudsmederij en juwelier 'Richard Fox Associates'. El Ultimo Grito heeft verschillende internationale prijzen gewonnen voor hun creaties. Enkelen hiervan zijn opgenomen in de permanente collecties van het Victoria and Albert museum in Londen en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

De vervaardiging van het pakje was in handen van 'Richard Fox Associates', een Londense sieraden- en juwelen-ontwerpstudio. Deze studio ontwierp ook de prestigieuze trofeeën voor de Formule 1 kampioenschappen en heeft meer bekende ontwerpen op haar naam staan.

Het logo van Lucky Strike is al jaren een bekend beeldmerk en heeft vele ontwerpers en kunstenaars geïnspireerd. Raymond Loewy, die de bull's eye zoals we die nu kennen in de jaren '40 van de vorige eeuw heeft ontworpen, is daar wellicht het bekendste voorbeeld van. Maar ook andere grote namen als Keith Haring, Mel Ramos, Richard Blake en Stuart Davies hebben het logo in hun werk gebruikt.

Naast dit unieke pakje waar er maar één van gemaakt zal worden zal Lucky Strike een serie limited editions op de markt brengen die slechts op geselecteerde vliegvelden te koop zal zijn.

Voor een foto van het pakje kunt u klikken op onderstaande link: www.perssupport.nl/bijlage.php?id=505&bestand=FlatOn.jpg

Voor meer informatie over dit pakje, beeld of Lucky Strike in het algemeen: Pieter Valk, GCI Holland, + 31-20-6768666, pvalk@gci.nl