AEGON

Meer dekking en lagere premie autoverzekering AEGON

AEGON verbetert op 1 september het assortiment autoverzekeringen. De losse particuliere en zakelijke personenautoverzekering worden dan vernieuwd tot één nieuwe verzekering voor beide doelgroepen: AEGON Auto op Maat.

Tegelijkertijd verlaagt AEGON de premie met 9 tot 15%. De premie voor het cascodeel daalt met nog eens 15% extra als men vooraf kiest voor schadeherstel bij de 2.600 auto(schadeherstel)bedrijven die zijn aangesloten bij Schadegarant/Glasgarant. Naast de lagere premie is de belangrijkste productvernieuwing dat AEGON een Bonusbeschermer introduceert (jaarlijks éénmaal schade zonder gevolgen voor de bonus/malus-korting). Bijzonder is dat de Bonusbeschermer ook af te sluiten is voor kleine zelfstandigen.

AEGON Auto op Maat is een autoverzekering waar zes losse modules extra bij afgesloten kunnen worden. Naast de Bonusbeschermer (bonus/malus-beschermer) is de âbestuurder en inzittenden dekkingâ de meest opvallende vernieuwing. Deze dekking voor letsel en zaakschade geldt namelijk ook als de gezinsleden zich in een àndere auto bevinden, bijvoorbeeld in een taxi, lease-auto of huurauto. De overige vier modules zijn: ongevallen verzekering voor inzittenden, rechtsbijstand, cascodekking voor aanhangwagens en een cascodekking bij vakantie in het buitenland.

Uitbreiding basisdekking

De premies voor AEGON Auto op Maat zijn verlaagd, tegelijkertijd is de basisdekking uitgebreid. Zo zijn accessoires in de auto (waaronder de populaire autonavigatiesystemen) standaard meeverzekerd tot een waarde van ⬠1.250. Daarnaast geldt de ânieuwwaarderegelingâ (waarde nieuwe auto terug bij diefstal of total loss in het eerste jaar) voortaan voor autoâs tot ⬠70.000. Het eigen risico is voor autoâs met een cataloguswaarde vanaf ⬠35.000 tot ⬠70.000 verlaagd naar ⬠150. Zakelijke rijders die een AEGON Zakenpakket hebben afgesloten, profiteren net als particuliere rijders met een AEGON Woon- en VrijeTijdpakket voortaan ook van een extra korting van 5% op de premie van AEGON Auto op Maat.

Positieve prikkel

Dat verzekeraars korting geven bij reparatie bij bepaalde ketens van herstelbedrijven, is niet nieuw en heet âschadesturingâ. Het principe is dat de verzekerde wordt âbeboetâ (zoals een hoger eigen risico) als hij kiest voor reparatie buiten die keten om. AEGON draait dat om en beloont klanten voor herstel via Schadegarant of Glasgarant. Harry van der Zwan, verkoopdirecteur AEGON: âSchadesturing levert ons schaal- en efficiencyvoordelen op. Wij geven als eerste maatschappij het kostenvoordeel terug aan de klant, in de vorm van een extra korting op de premie. Met 2.600 aangesloten garages houdt de klant keuze genoeg. Natuurlijk houdt iemand de vrijheid om een garage uit te zoeken die niet is aangesloten bij Schadegarant of Glasgarant, maar dan vervalt de extra korting.â

Schadegarant, Glasgarant

Bij Schadegarant zijn bijna 2.600 auto(schadeherstel)bedrijven aangesloten. In het netwerk zitten zowel merkdealers als niet-merkgebonden autoschadeherstelbedrijven. In beide gevallen is de kwaliteit van het herstel van de schade gegarandeerd. Vindt het herstel via de dealer plaats dan krijgt de klant merkgarantie. Merkgarantie betekent dat de schade door of onder supervisie van de dealer hersteld wordt, conform de hoge eisen die automobielfabrikanten hieraan stellen (merkgarantiebewijs). Glasgarant bestaat sinds 2005, is een initiatief van Schadegarant en richt zich primair op het autoruitschadeherstelproces.

30-08-2006