Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland |Zutphen - Aanrijding tussen auto en racefiets |

Een 67-jarige automobilist uit Zutphen en een 46-jarige fietsster uit Zutphen kwamen dinsdag (29/08) rond 09.00 uur met elkaar in botsing.

De automobilist reed over de Emmerikseweg vanuit de Harenbergweg. Op de rotonde verleende hij geen voorrang aan de vrouw op haar racefiets. Een aanrijding volgde, waarbij de vrouw gewond raakte aan haar rechterknie.

|     |Terwolde - Ongeval na gebruik alcohol                     |
Een 26-jarige man uit Nijbroek raakte woensdag (30/08) rond 03.30 uur gewond bij een eenzijdig ongeval.

De man reed over de Vaassenseweg vanuit Terwolde. Door onbekende oorzaak gleed hij met zijn voertuig gedeeltelijk de berm in. Toen de politie ter plaatse kwam, was de bestuurder verdwenen. Kort daarna werd de man even verderop langs de weg aangetroffen. De man rook naar het gebruik van alcohol. Omdat hij klaagde over pijn in de rug, is hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen, waarvan de uitslag over enkeldagen bekend zal zijn. De auto bleek niet te zijn verzekerd,

|     |Lochem/Zutphen - Twee man ingesloten na bedrijfsinbraak   |
Twee mannen uit Utrecht (20 en 23 jaar) zijn dinsdagavond (29/08) dankzij medewerking van getuigen, door de politie ingesloten nadat in een bedrijfspand aan de Aalsvoort in Lochem een laptop en autosleutels hadden gestolen. Bovendien bleken de mannen te rijden in een Audi-cabrio met valse kentekenplaten, terwijl de auto eerder in Noord-Holland was gestolen.

Medewerkers van het bedrijf zagen rond 18.15 uur de twee mannen na de diefstal weglopen. Ze probeerden hen nog tegen te houden en waarschuwden de politie. Beide mannen zagen kans met hun auto te vluchten, maar werden gevolgd door een getuige in zijn eigen auto. De getuige meldde kort daarna dat de mannen hun auto achterlieten op de Vervoldseweg in Vorden en overstapten in een lijnbus. De politie die op de hoogte gesteld was, kon vervolgens de beide mannen bij het verlaten van de lijnbus op het station in Zutphen aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.


---


---


---

---- --

|     |Resultaten Zutphense fietspreventieavond                  |
De Zutphense politie heeft dinsdag 29 augustus een actie gehouden die in het teken stond van preventie van fietsdiefstal en verkeersveiligheid.

Op de Zaadmarkt konden eigenaren hun fiets laten voorzien van een postcode. Daarvan maakten 42 eigenaren gebruik. Ook was er een mogelijkheid om de fietsverlichting te laten controleren en was er informatie over preventie van fietsdiefstal. Hierin werkten politie, stadswachten en Zutphense rijwielhandelaren samen. De bezoekers van de stand ontvingen een kortingsbon van de fietsenhandelaren voor de aanschaf van een goed slot of de reparatie van de verlichting.

Ondertussen surveilleerden bikers van het politieteam en stadswachten in de stad met speciale aandacht voor niet afgesloten of gestolen fietsen. Waar mogelijk spraken ze de eigenaar aan en reikten een preventiefolder en registratiekaart uit. Van 127 fietsen werden de gegevens gecontroleerd in de handcomputer, maar geen van de fietsen bleek als gestolen opgegeven. De milieupolitie controleerde op de aanwezigheid van fietsen in de portieken en galerijen van de flats. Zij deelden meerdere waarschuwingen uit en wezen de eigenaren op de gevaren, onder andere het blokkeren van vluchtwegen en een snelle toegang voor hulpverleningsdiensten.

Naast de actie op preventie van fietsdiefstal ging de aandacht ook uit naar de verkeersveiligheid, deels naar aanleiding van klachten uit de wijk.

Op de Voorsterallee hielden 10 agenten in de ochtenduren een controle op gordels en snelheid. Op de kruising Deventerweg-van Capellenweg werd een rood-lichtcontrole gehouden. In totaal werden 36 bekeuringen uitgedeeld voor niet-handsfree bellen (7 x), niet dragen van de autogordel (12 x), rood licht negeren (7 x), snelheid (4 x) en 6 boetes voor overige overtredingen.

In de avonduren werd een alcoholcontrole gehouden in de wijk Noordveen. Er werden 205 blaastesten afgenomen, wat uiteindelijk één bekeuring opleverden. Een 30-jarige automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 1,5 promil. In totaal werden 22 bekeuringen uitgedeeld, merendeels voor het niet dragen van de autogordel.