Laptops worden koel en cool met de krachtige Intel® Core(tm) 2 Duo processor

Amsterdam, 30 augustus 2006 - Laptops krijgen een 'make-over' met de introductie van Intel® Centrino® Duo laptops die gebruikmaken van de nieuwe Intel® Core(tm) 2 Duo mobiele processor.

Dit jaar zullen wereldwijd ruim 200 verschillende Intel® Centrino® Duo laptops op de markt verschijnen, die gebruikmaken van de nieuwe Intel Core 2 Duo processor. De processor, die vorige maand gelanceerd werd en meteen veel lof oogstte, is al beschikbaar in het andere consumentenplatform van Intel: entertainment PC's op basis van Intel Viiv-technologie.

"In één jaar tijd hebben desktops en laptops een enorme sprong voorwaarts gemaakt, met de lancering van de Intel Core 2 Duo processor", zegt David (Dadi) Perlmutter, senior vice president van Intels Mobility Group. "Voor laptops zorgt de nieuwe processor voor een verdubbeling van de prestaties. Hiermee beschikken consumenten en zakelijke gebruikers nu over laptops met zeer hoge prestaties, zonder nadelige invloed op het stroomverbruik en de batterijlevensduur. Dankzij de dual-core verwerkingskracht van de Core 2 Duo processor kunnen gebruikers probleemloos de zwaarste multi-tasking toepassingen aan, waar ze zich ook bevinden."

Intel Core 2 Duo processors hebben twee rekenkernen of 'breinen', die meerdere taken sneller kunnen uitvoeren, terwijl ze minder stroom verbruiken. Hierdoor worden laptops koeler, dunner en slanker. De processors bieden hogere prestaties voor het bekijken van video's, gaming en multimediataken, vooral wanneer meerdere toepassingen tegelijkertijd draaien. In Centrino Duo laptops zorgt de Core 2 Duo processor bijvoorbeeld voor een betere beeldkwaliteit bij het afspelen van high-definition video, wordt muziek sneller geconverteerd naar digitaal formaat om op een MP3-speler gezet te worden en verlopen de nieuwste antivirus updates sneller.

Laptops gebaseerd op Intel Centrino Duo mobiele technologie met de Core 2 Duo processor (voorheen bekend onder de codenaam 'Merom') bevatten tevens de Intel 945 Express chipsetfamilie en de Intel PRO/Wireless 3945 APG netwerkconnectie.

Entertainment-PC's gebaseerd op Intel Viiv-technologie met de Intel Core 2 Duo processor, die eerder deze maand op de markt kwamen, bevatten ook de nieuwe Intel 965 Express chipsetfamilie, die onder andere het afspelen van high-definition video ondersteunt, evenals 7.1 surround sound.

Prijzen
De Intel Core 2 Duo processors T7600, T7400, T7200, T5600 en T5500 voor laptops zijn verkrijgbaar voor respectievelijk $637, $423, $294, $241 en $209 (stukprijs bij afname van minimaal 1.000 stuks). Meer informatie over de prijzen en beschikbaarheid van componenten is te vinden op http://www.intel.com/intel/finance/pricelist/processor_price_list.pdf.

Over Intel
Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom.