Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Eetwijk Afrikaanderwijk krijgt uitbreiding: Restaurant SOLO

Het kleurrijke Afrikaanderplein heeft er sinds 22 augustus 2006 een nieuw restaurant bij: restaurant SOLO aan het Afrikaanderplein 2.

KOKEN ZONDER ZELF

IN DE PAN TE ROEREN

Wokmaaltijd in openlucht
Burgemeester Opstelten opende dinsdag 22 augustus deze unieke horecagelegenheid. Hij deed dit door het bereiden van een wokmaaltijd in de openlucht.

Investering
Restaurant SOLO kwam tot stand door een samenwerking tussen de deelgemeente Feijenoord, het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam en verschillende marktpartijen. Op alle fronten wordt er geïnvesteerd om de Afrikaanderwijk haar historische glans terug te geven.

Front-cooking
Het nieuwe restaurant voorziet in een uniek horecaconcept, front-cooking: de gast maakt zijn eigen recept zonder zelf in de pan te roeren. De gast doet een keuze uit een basisrecept voor een pizza, salade, soep, broodje of pasta- of wokschotel. Hierna kan hij verder ingrediënten naar eigen wens laten toevoegen. Van rucola tot scampis, van mozzarella tot taugé. Het gerecht wordt dan binnen enkele minuten voor zijn ogen bereid.

Leer-werk bedrijf
SOLO is een initiatief van OMIJ Rijnmond en is een leer-werk bedrijf dat plaats biedt aan 28 leerlingen van onder andere het Albeda College en het Centrum voor Werk en Inkomen. Achter het restaurant bevinden zich een leslokaal en een leskeuken. Een docent van het Albeda Collega geeft daar les, waarna het geleerde in het restaurant in de praktijk wordt gebracht. Met het diploma horeca-assistent kunnen de leerlingen bij andere bedrijven aan de slag. Naast de 28 leerlingen zijn er ook 10 vaste medewerkers in dienst.

Eetwijk Afrikaanderwijk
Restaurant SOLO maakt deel uit van de Eetwijk Afrikaanderwijk, een project van de deelgemeente Feijenoord en het OnwikkelingsBedrijf Rotterdam. Eetwijk Afrikaanderwijk streeft ernaar om van het gebied rondom het Afrikaanderplein een culinaire stadswijk te maken. Het moet een echte eetwijk worden, waar Rotterdammers met plezier naar toekomen om te genieten van heerlijke gerechten en warme sferen. Eerder dit jaar opende in dit kader marktrestaurant t Gemaal al haar deuren.

Nog meer plannen
Er zijn nog veel meer plannen voor het Afrikaanderplein en omgeving. Zo komt er binnen niet al te lange tijd een kookstudio, een Marokkaans en een Afghaans restaurant, een soep- en een pannenkoekrestaurant. Aan de Rijnhaven komt een Ottomaans tentrestaurant.

Kansenzone-regeling
SOLO valt overigens ook onder de Kansenzone-regeling van de gemeente en profiteert hiermee van een voordelige subsidieregeling waarbij ondernemers in bepaalde gebieden van Rotterdam de helft terug krijgen van hun investering.

Informatie
Voor meer informatie over restaurant SOLO kunt u kijken op www.solo-rotterdam.nl. Wilt u meer weten over Eetwijk Afrikaanderwijk, dan kunt u kijken op www.obr.rotterdam.nl. Wilt u meer weten over de Kansenzoneregeling? Surft u dan naar www.kansenzones.nl.

(foto: Een bloedserieuze Burgemeester Ivo Opstelten aan de wok. SOLO aan het Afrikaanderplein..)