Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Jeugdambassadeurs praten mee over Verkeersplein Afrikaanderwijk

© deelgemeente Feijenoord De jeugdambassadeurs van de deelgemeente Feijenoord waren woensdag 23 augustus 2006, op het deelgemeentekantoor uitgenodigd voor de presentatie van het Verkeersplein: Afrikaanderwijk.

Televisiereportage
René Kronenberg, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer vertelde de jeugdambassadeurs over de plannen. Cineac Feijenoord maakte hiervan een televisiereportage.

Leuke plannen
René Kronenberg, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer, vertelde de jeugdambassadeurs over de plannen die de deelgemeente in dit kader heeft. De kinderen gaven aan dat ze de plannen leuk vinden en waren erg blij dat ze ook bij het ontwerp van het verkeersplein betrokken zijn. Het verkeersplein komt op het Afrikaanderplein en is bedoeld als hulpmiddel bij het geven van verkeerslessen door de scholen in de Afrikaanderwijk.

Onveilige verkeerssituaties
Tijdens wijkkijkdagen van de deelgemeente, het opbouwwerk en leerlingen van de Nelson Mandela school en de Globetrotter, bleek dat de kinderen uit de Afrikaanderwijk de verkeerssituatie in de wijk op verschillende plekken als onveilig ervaren. Ouders, leerlingen en scholen gaven toen aan dat ze willen bijdragen aan de verkeersveiligheid in de Afrikaanderwijk.

Meer doen aan verkeersvaardigheid
De deelgemeente heeft dit verzoek opgepakt en naast het nemen van fysieke maatregelen -het plaatsen van meer zebrapaden en het plaatsen van nieuwe drempels- ook besloten om meer te doen aan verkeersvaardigheid en educatie door middel van een Verkeersplein.

Uitnodiging voor bewoners
Xenia Heemskerk, wijkregisseur Afrikaanderwijk, houdt op maandag 18 september van 19.00 tot 20.00 uur een presentatie over het Verkeersplein. U kunt tijdens deze presentatie bij haar terecht voor al uw vragen over het Verkeersplein. De presentatie wordt gehouden in t Klooster, Afrikaanderplein 7. U bent van harte welkom!

Informatie
Als u vragen heeft over het Verkeersplein kunt u contact opnemen met Joeri Viergever, via (010) 291 60 40. Voor vragen over de presentatie kunt u contact opnemen met wijkregisseur Xenia Heemskerk, via (010) 291 60 68.