Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 30 augustus 2006

Politie onderzoekt de dood van een 23 jarige Tilburger (bericht 3)

TILBURG Naar aanleiding van een tot nu toe ingesteld onderzoek heeft de politie een vermoedelijk beeld gekregen over de toedracht van het geweldsincident met dodelijke afloop. Zo vond er kort voorafgaand aan het geweldsincident, in de omgeving van het Verdiplein in Tilburg Noord, een schermutseling plaats tussen een aantal personen, waaronder het slachtoffer.

Gisteren formeerde de politie een Team Grootschalig Optreden naar aanleiding van een geweldsincident met dodelijke afloop, dat maandag 28 augustus rond 21.00 uur heeft plaats gevonden in de omgeving van de Stokhasseltlaan in het gebied Tilburg Noord. Hierbij is vermoedelijk door vuurwapengeweld een 23 jarige inwoner uit Tilburg om het leven gekomen. Vijfentwintig rechercheurs werken aan het onderzoek. Vandaag wordt in het Nederlands Forensisch Instituut in Zoetermeer sectie op het stoffelijke overschot verricht.

Politie betrapt inbrekers

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie rond 03.45 uur in de Rentmeesterlaan een 22-jarige man en een 21-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De twee worden verdacht van een poging tot woninginbraak. Een meldster hoorde breekgeluiden en alarmeerde de politie. Toen de agenten aankwamen hoorden zij glasgerinkel. De politie trof de verdachten en hield ze aan. Ze zijn meegenomen naar het bureau waar zij een verklaring hebben afgelegd. De man is eerder aangehouden voor woninginbraken en stond net weer op vrije voeten. Tevens hebben de daders vaker samen inbraken gepleegd. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor bedreiging

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 19.20 uur aan de Aletta Jacobsweg een 33-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging van een 34-jarige bekende van de man. Hij dreigde het huis van de vrouw op te blazen en haar geestelijk te slopen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Man aangehouden voor vernieling

GOIRLE: Dinsdagavond omstreeks 23.30 uur heeft de politie in het Hazelaarpark een 21-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man beschilderde, samen met een nog onbekende dader, een openbare fontein met verf. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten.

Parasoldieven aangehouden

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie omstreeks 03.00 uur in de Prof. Dondersstraat twee mannen van 18 en 20 jaar uit Berkel-Enschot en Eindhoven aangehouden. De mannen namen, samen met twee anderen, een parasol weg op het Piusplein. Een oplettende getuige alarmeerde de politie en volgde, samen met een vriend, de verdachten. In de Prof. Dondersstraat wist de getuige de Eindhovenaar staande te houden. Een agent hield de man uit Berkel aan. De andere twee verdachten wisten te ontkomen. De parasol is tijdens de route weggegooid in het Kazernehof. De mannen zijn meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten.

Kassa weggehaald bij inbraak

OISTERWIJK: De politie heeft een aangifte opgenomen van een winkelinbraak aan de Bedrijfsweg. Het misdrijf werd gepleegd op dinsdagavond rond 22.30 uur. Door een raam in te gooien, kwam de inbreker het pand binnen. Er is vervolgens een kassa weggenomen. De politie heeft de aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Politie houdt twee mannen aan voor wederspannigheid

TILBURG De politie heeft gisteravond rond, 23.00 uur, in een woning in de wijk Stokhasselt, twee mannen van 19 en 25 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg, aangehouden voor wederspannigheid. Het tweetal verzette zich met geweld tegen de politie op het moment dat de agenten de woning, waarin ze verbleven, wilden doorzoeken. Beide mannen werden overbracht naar het bureau. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desiree Brabers