Gemeente Breda

Ondertekening intentieovereenkomst Achter de Lange Stallen

LangeStallen_kln.GIF

De gemeente Breda, Rodamco Europe, WonenBreburg en Bouwfonds MAB Ontwikkeling hebben op woensdag 30 augustus de Intentieovereenkomst Achter de Lange Stallen in Breda ondertekend. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in het voormalig KPN-gebouw aan de Oude Vest in Breda.

De Intentieovereenkomst markeert de start van een nieuw onderzoek naar de haalbaarheid van een invulling op deze locatie.

In het voorjaar van 2003 sloot een deel van de partijen al een Intentieovereenkomst af, welke in het voorjaar van 2004 verliep. Bovendien is de situatie intussen gewijzigd. Er is een nieuwe contractpartij bijgekomen, WonenBreburg. Deze woningcorporatie is eigenaar van het voormalig KPN-gebouw en de Lange Stallen aan de Keizerstraat.

De toevoeging van het voormalige KPN-gebouw biedt nu de kans om een goede verbinding tussen de Molsparking en de Halstraat te maken.

Rodamco Europe, Bouwfonds MAB Ontwikkeling en WonenBreburg hebben de gemeente daarom verzocht een nieuwe overeenkomst aan te gaan.

Haalbaarheid

De nieuwe intentieovereenkomst verbindt de gemeente Breda met Rodamco Europe, WonenBreburg en Bouwfonds MAB Ontwikkeling. De Intentieovereenkomst regelt de afspraken tussen de partijen die moeten leiden tot een conclusie over de haalbaarheid van een plan voor het gebied Achter de Lange Stallen inclusief de gebouwen de Lange Stallen en het KPN-gebouw.

De partijen hebben met elkaar afgesproken in de zomer van 2007 vast te stellen of hier sprake is van een haalbare ontwikkeling.

Pas als alle partijen vaststellen dat een haalbaar plan verder kan worden ontwikkeld, start de fase van Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp, enzovoort.

Schetsplan

Als eerste stap leggen Rodamco Europe, Bouwfonds MAB Ontwikkeling en WonenBreburg dit najaar een schetsplan aan de gemeente ter toetsing voor. WonenBreburg treedt hierover met zijn huurders aan de Keizerstraat in overleg.

Na deze toetsing en mogelijk aanpassingen aan het plan geeft het college van burgemeester en wethouders het plan vrij voor een uitgebreide consultatie. Dit is naar verwachting begin 2007.

Breda, 30 augustus 2006