Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30-08-06)

OOSTERHOUT NB, 30 augustus 2006

Brutale inbreker(s) maken gebruik van woning

WAALWIJK: Tussen vrijdag 25 augustus 19.30 uur en dinsdag 29 augustus 13.30 uur is ingebroken in een woning in de Eerste Zeine. De deur van de woning zat dicht, maar niet op slot. De politie vermoedt dan ook dat de inbreker of inbrekers door te hengelen de deur hebben weten te openen.
De inbreker of inbrekers haalden niet alleen onder andere een televisie, dvd-speler en fiets weg, maar maakten ook gebruik van de woning. Zo was er gegeten en is er gebruik gemaakt van het bad. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in, waarbij onder andere een sporenonderzoek wordt verricht.

Politie zoekt getuigen mishandeling c.q. beroving

RAAMSDONKSVEER: Dinsdag 29 augustus rond 22.45 uur is een 57-jarige man uit Raamsdonksveer op de Breetweerlaan, ter hoogte van de Benraadshoef, mishandeld. Twee jonge mannen vielen hem plotseling aan, mogelijk met de bedoeling de man te beroven.

De man liep over de Breetweerlaan, toen hij merkte dat hij werd gevolgd door de mannen. Plotseling kreeg hij een harde klap op zijn hoofd en een trap in zijn rug. De man kwam ten val, waarna de jongens hard wegrenden. Ze verdwenen in de richting van de Hagersweer. De man hield aan de val een kapotte broek over. Ook raakte hij zijn bril kwijt.
De verdachten waren beiden donker gekleed en ongeveer 1.75 meter lang. Eén verdachte droeg een capuchon, de ander een bivakmuts. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de mishandeling c.q. poging beroving. Zij kunnen contact opnemen met Politie Oosterhout op 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie ontmantelt hennepkwekerijen

WAALWIJK: De politie stelde dinsdag 29 augustus een onderzoek in een woning in de Faurestraat in. In de woning trof de politie hennepkwekerijen aan. In drie slaapkamers bleken kwekerijtjes gevestigd te zijn. De politie trof er plantenresten aan. Korte tijd later kon de politie de 40-jarige huurder van het pand aanhouden. De Waalwijker is meegenomen naar het bureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

KAATSHEUVEL: De politie heeft maandag 28 augustus in een bedrijfspand in de Sprangsestraat een mobiele hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was gemaakt in een grote aanhangwagen. In de aanhanger trof de politie een compleet ingerichte kwekerij, bestaand uit 220 planten aan. De aanhanger is in beslag genomen.
Ook verrichtte de politie een aanhouding. Het gaat om een 38-jarige verdachte uit Waalwijk. De man meldde zich dinsdag 29 augustus op het politiebureau in Kaatsheuvel. Hij bekende dat de kwekerij van hem was. Hij kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 2300,- opgelegd, die hij betaalde.
De mobiele kwekerij wordt vernietigd.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

OOSTERHOUT: In de nacht van dinsdag 29 augustus op woensdag 30 augustus heeft de politie rond 03.15 uur in de Gerbrandylaan een 46-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een controle, waarbij de man een blaastest moest afleggen, bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. De bestuurder moest mee naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Hieruit bleek dat zijn ademgehalte 320 ug/l was, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod van 3 uur is de automobilist in vrijheid gesteld.

21 bekeuringen uitgeschreven bij verkeerscontrole

OOSTEIND: Dinsdag 29 augustus heeft de politie van het team Oosterhout, samen met politiemensen van het regionale
Verkeershandhavingsteam, een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg. Daarbij zijn in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven: 16 voor het niet dragen van een autogordel en één voor het niet hebben van een geldig bromfietscertificaat.
Een motoragent betrapte bovendien 4 fietsers op fietsen door het winkelcentrum. Ook zij hebben een bekeuring gehad.

Computers weggehaald bij inbraak

WAALWIJK: De politie heeft een aangifte opgenomen van een bedrijfsinbraak aan de Schutweg. Het misdrijf werd gepleegd op dinsdag 29 augustus rond 18.40 uur. Door een raam te forceren, kwam(en) de inbreker(s) het pand binnen. Er zijn vervolgens twee computers weggenomen. De politie heeft de aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Man gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Dinsdagavond heeft omstreeks 22.45 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising van de Bovensteweg en de Max Havelaardreef. Een 27-jarige automobilist uit Oosterhout reed op de Bovensteweg, richting de Weststadweg. De bestuurder moest remmen voor het rode verkeerslicht op de kruising. De auto begon hierbij te glijden, waarna de man de macht over het stuur verloor. Hij kwam daarbij tegen een lantaarnpaaltot stilstand. Personeel van de ambulancedienst en van de brandweer moest er aan te pas komen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. De man is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij een nacht ter observatie moest blijven.
Van de man is bloed afgenomen, om te onderzoeken of hij mogelijk onder invloed van alcohol of (soft)drugs was.

Auto gestolen

SLEEUWIJK: In de nacht van dinsdag 29 augustus op woensdag 30 augustus is van een oprit van een woning aan de Rijksstraatweg een pick-up weggehaald. De dief wist de sleutels van de auto te bemachtigen door ze via een openstaand bovenraampje, vanaf een dressoir, naar zich toe te hengelen.
Het gaat om een pick-up van het merk Mitsubishi, type L200 DC 4WD GLS, kleur zwart, voorzien van het kenteken 73-BR-LP.

Auteur: Leonie van Ooijen en Ilse Matthijsen