Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

De Ronde en Timmerman in top tien

30/08/2006

Aken, 30 augustus 2006
Na de eerste 25 deelnemers bezetten Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten) momenteel de respectievelijke negende en tiende plaats in de dressuur, het eerste onderdeel van het Wereldkampioenschap voor vierspannen in Aken. Met nog 24 deelnemers te gaan bezet Nederland voorlopig de vierde plaats in het landenklassement.

In het landenklassement kan echter nog van alles gebeuren, aangezien vandaag slechts een of twee van de drie teamleden in de piste verschenen. Morgen om 11.09 uur is het de beurt aan Ysbrand Chardon, die samen met de Duitser Michael Freund tot de favorieten behoort in Aken. Zowel Timmerman als De Ronde moesten constateren dat de bodem in de dressuurpiste erg zwaar was. De ijzeren rijtuigwielen zakken diep weg in de doorweekte zoden van het menstadion waardoor de paarden er echt aan moeten trekken om de koetsen voort te bewegen.

De Belg Gert Schrijvers gaat momenteel met zijn Arabo-Friezen vierspan aan de leiding met een score van 46,21 punten, voor de Duitser Christoph Sandmann en de Zweed Jan Eric Pålsson. Bron: KNHS/CVT