Campina

Campina benoemt F. Visser tot groepsdirecteur Industrial Products

Campina heeft met ingang van 1 oktober 2006 dr ir F. (Frans) Visser (58) benoemd tot groepsdirecteur Industrial Products, voor een nog te bepalen interimperiode. De huidige groepsdirecteur Industrial Products, ir A.R. (Xander) Wessels MBA, heeft besloten zijn carrière buiten Campina voort te zetten.

Frans Visser beschikt over ruime ervaring in de internationale markt voor ingrediënten. Van 1977 tot en met 1995 was hij in diverse functies werkzaam bij Campina. Zijn laatste functie was groepsdirecteur Industriële Producten. Nadien werkte hij als divisiedirecteur bakkerij-ingrediënten voor CSM.

De groep Industrial Products van Campina is met haar divisie DMV International wereldwijd actief in zuivelingrediënten die hun toepassing vinden in voedings- en farmaceutische producten. Daarnaast is de groep wereldwijd actief in roomlikeuren (Creamy Creation) en jongdiervoeders (Holland Dairy Feed). In 2005 bedroeg de omzet van deze groep 518 miljoen EUR en telde de groep 873 medewerkers.

Industrial Products is een van de drie groepen van de internationale coöperatieve zuivelonderneming Campina , naast Consumer Products Europe (melk, zuiveldranken, yoghurts en desserts in Europa) en Cheese & Butter (kaas, kaasspecialiteiten, boter, boterolie).