Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 30 augustus

BERGEN OP ZOOM, 30 augustus 2006

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Van der Rijstraat hield op woensdagochtend een 32-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan voor winkeldiefstal. De beveiliger zag hoe de vrouw een pashokje binnenging met meer kledingstukken dan waar ze mee naar buiten kwam. De gestolen kleding bleek ze aan te hebben. De politie nam de vrouw mee voor verhoor en stelde haar in vrijheid met een proces-verbaal.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: Ook een 36-jarige Roosendaalse is aangehouden voor winkeldiefstal. Ook zij ging het pashokje in met meer kleding dan waar ze mee terug kwam. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze is verhoord en met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Drie mannen aangehouden na vondst kilos softdrugs

ROOSENDAAL: De politie doorzocht op dinsdag 29 augustus een woning aan de Eikenlaan. Even tevoren hield de politie een 25-jarige man uit Roosendaal aan in bezit van softdrugs. De man had zojuist een woning aan de Eikenlaan verlaten, toen de leden van het team Courage van de politie besloten hem te controleren. Hij was op dat moment in bezit van ruim 850 gram softdrugs. De politie besloot het pand wat de man even tevoren verliet ook te controleren. In deze woning werd bijna 1800 gram hasj aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Hierna hield de politie ook een 36-jarige man uit Roosendaal en de 40-jarige bewoner van het pand aan. De 36-jarige man is na verhoor heengezonden. De andere twee verdachten zijn langer vastgehouden voor verhoor. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw beroofd van laptop en mobiele telefoon

ROOSENDAAL: Een 21-jarige Vlaardingse zat op dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur in haar auto aan de Kroevenlaan, toen er twee mannen bij haar auto kwamen staan. Eén van hen trok de laptop, die de vrouw op schoot had, uit de auto via het geopende raam. De andere man trok door het geopende raam aan de bijrijderszijde de mobiele telefoon uit de carkit. Hierna gingen beide mannen ervandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van beroving en stelt een onderzoekt in.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

ROOSENDAAL: Een 58-jarige man uit Roosendaal reed op dinsdagmiddag tegen 16.00 uur over de Kennedylaan richting de Kroevenlaan. Toen hij rechtsaf sloeg, hield de man vermoedelijk niet genoeg rechts aan. Hierdoor reed hij tegen een auto, bestuurd door een 22-jarige automobilist uit Roosendaal, aan. Bij aankomst van de politie rees al snel het vermoeden dat de man teveel gedronken had. Hij kon een blaastest niet afmaken en moest mee naar het politiebureau. Hier kwam een uitslag van 955 ug/l uit de ademanalyse. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Later op de midden is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie onderzoekt mishandeling

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag liep een 41-jarige man uit Kalmthout met zijn vriendin over de Kroevenlaan. Ze passeerden een groep jongeren, toen de man plotseling een harde klap tegen het achterhoofd voelde. Eén van de jongeren had vermoedelijk een steen tegen het hoofd van de man gegooid. De man liep terug om verhaal te halen. Eén van de jongens uit de groep gaf hem een kopstoot en sloeg hem. De man verweerde zich en heeft vervolgens de politie gebeld. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hier is hij behandeld aan onder andere een wond op zijn hoofd en een gekneusde neus. De politie heeft aangifte opgenomen van zware mishandeling en stelt een onderzoek in,

Dronken man rijdt verkeersbord om

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagavond omstreeks 20.00 uur melding van een éénzijdig ongeval. Een automobilist had op de Nispensestraat een verkeersbord omver gereden en was er hierna vandoor gegaan. Getuigen belden de politie en die vond de betreffende verderop aan de Nispensestraat. Getuigen vertelden de politie wie de auto bestuurde. Bij controle bleek dat de man niet in bezit was van een rijbewijs en geen kentekenbewijs kon laten zien. Het kenteken van de auto bleek geschorst te zijn. De 38-jarige man uit Antwerpen weigerde de blaastest en is aangehouden. De auto is in beslag genomen. De man is op woensdagochtend na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man mishandeld door twee jongeren

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagavond melding van een mishandeling aan de President Kennedylaan. Omstreeks 21.00 uur is een 49-jarige man uit Roosendaal mishandeld door twee jongeren. De man stond langs de kant van de weg, toen er twee jongens tevoorschijn sprongen en hem uitscholden, schopten en sloegen. De man hield hieraan letsel in het gezicht over. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling.

Man door het lint in woning

ROOSENDAAL: Op woensdagochtend ging omstreeks 05.30 uur een bewoner van de wijk De Krogten door het lint. De man had in zijn woning meubels vernield en zichzelf hierbij verwond. Hierna was hij naar buiten gerend. De politie kon de man in de buurt van zijn woning aanhouden. Na behandeling in het ziekenhuis is de man overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Vermoedelijk was de man onder invloed van alcohol. Hij is woensdag verhoord.

Auteur: Inge Rijgersberg