Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 30 augustus 2006

In Pdf (3,1 Mb) en in tekst.


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvragen bouwvergunningen

* Aanvragen kapvergunningen

* Raadsvergadering 4 september gaat niet door
* Enorme visser op Charloisse Hoofd

* Ed Goverde met WOP ploeg op stap

* Pendrecht Beach!

* Werkzaamheden Plein 1953

* Start cursussen e-centrum

---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij de deelgemeentesecretarie, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beropepschrift mee met uw verzoek.

Onderstaand vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Mandatering

Het sectorhoofd Wijkzaken te mandateren om namens het dagelijks bestuur, in naam en onder verantwoordelijkheid van haar of hem te beslissen omtrent publiekrechtelijke overeenkomsten. Het mandaat betreft het niet in behandeling nemen van subsidie-aanvragen op grond van artikel 4:5, lid 1c van de Algemene Wet Bestuursrecht.

Onder voorwaarde dat de gemandateerde tot uitdrukking brengt dat de beslissingen worden genomen namens het dagelijks bestuur. (besluit: 15 augustus 2006)

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:


1. Aan de heer J. Koert (Culturele Commissie Heijplaat) vergunning verleend voor het organiseren van een dorpstuinfeest op zaterdag 3 september 2006 van 16.00 tot 23.00 uur op het Rondoplein, muziekpaviljoen Prinses Beatrix. (besluit 21 augustus 2006);
2. Aan de heer J. Koert (Culturele Commissie Heijplaat) toestemming verleend voor het op zaterdag 7 oktober 2006 van 19.00 tot 20.00 uur houden van een lampionnenoptocht door de wijk Heijplaat met de muziekvereniging Dockyard. (besluit 21 augustus 2006);
3. Aan de heer J. Koert (Culturele Commissie Heijplaat) vergunning verleend voor het gebruiken van een geluidsinstallatie en het plaatsen van een kraam ten behoeve van een rollerdisco op woensdag 30 augustus 2006 van 18.30 tot 21.00 uur op het Rondoplein, muziekpaviljoen Prinses Beatrix. (besluit 21 augustus 2001);
4. Aan mevrouw S. de Vries ) Marinus van Donk Partycatering & Evenementenorganisatie Landhuis de Oliphant) vergunning verleend voor het plaatsen van een scheerlijntent (15x15 mtr.) en het houden van een barbecue ten behoeve van festiviteiten op woensdag 30 augustus 2006 van 13.30 uur tot 20.30 uur op het terrein aan de Kapelburg 298. (besluit 23 augustus 2006);

5. Aan de heer R.W. Ouwehand (Opzoomeren Voetjesstraat) vergunning verleend voor het op woensdag 23 augustus 2006 van 12.00 tot 20.00 uur plaatsen van de keetwagen opzoomer mee, houden van kinderspelen, playbackshow, barbecue en gebruiken geluidsinstallatie in de Voetjesstraat en voor het afsluiten van de Voetjesstraat (het gedeelte vanaf huisnr. 51 t/m 89 en huisnr. 42 t/m 92) in verband met opzoomeractiviteiten. (besluit 23 augustus 2006).

Drank- en Horecawet:

Vergunning verleend:


1. aan dhr. Kocbiyikoglu voor de uitoefening van een horecabedrijf op het adres Bas Jungeriusstraat 156a (restaurant Ole2) Het betreft optreden nieuwe leidinggevenden. (besluit: 23 augustus 2006)


2. aan VOF Rijsdijk-Voortwijs h.o.d.n. Gonzales Barbecue Restaurant voor de uitoefening van een horecabedrijf met terras op het adres Charloisse Hoofd 47. Het betreft wijziging in ondernemersvorm, t.w. van eenmanszaak naar VOF.(besluit: 23 augustus 2006)


3. aan VOF Chicko voor de uitoefening van een horecabedrijf op het adres Krabbendijkestraat 63 (kiprestaurant). Het betreft een overname van een bestaand bedrijf zonder wijziging. (besluit: 23 augustus 2006)


4. aan dhr. H.Y. Chen voor de uitoefening van een horecabedrijf met terras op het adres Slinge 570. Het betreft overname van een bestaande inrichting zonder wijziging. (besluit: 23 augustus 2006)


5. aan VOF De Kroon voor de uitoefening van een horecabedrijf op het adres Wolphaertsbocht 362b (Café De Kroon). Het betreft optreden nieuwe leidinggevenden. (besluit: 23 augustus 2006)

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:

1. voor de snoei van een populier op het sportcomplex van de korfbalvereniging Actief aan de Aldenkamp/Boekenstein. (verzenddatum besluit: 21 augustus 2006)

2. voor het kappen van vier populieren op het sportcomplex van de korfbalvereniging Actief aan de Aldenkamp/Boekenstein. Met herplantplicht. (Verzenddatum besluit: 21 augustus 2006)

Vergunning geweigerd:

1. voor het kappen van zes populieren op het sportcomplex van de korfbalvereniging Actief aan de Aldenkamp/Boekenstein. (Verzenddatum besluit: 21 augustus 2006)

De besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl . U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).


---

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. voor het plaatsen van een reclame-uiting aan de Charloisse Lagedijk 952


2. voor het plaatsen van een geldautomaat van de Postbank aan het Zuidplein Hoog 950


3. voor het vernieuwen van een kippenhok op de Charloisse Lagedijk 409;


4. voor het vernieuwen van een broeikas op de Charloisse Lagedijk 409;


5. voor het plaatsen van een tuinhuisje op de Charloisse Lagedijk 409;


6. voor het vernieuwen van een schuur op de Charloisse Lagedijk 395;

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemde plannen kan worden verkregen bij het Secretariaat Vergunningverlening van de dS+V, Galvanistraat 15, tel. 489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

De status van de afhandeling van een bouwaanvraag kunt u ook inzien op de website: http://www.statusbouwaanvraag.cimplex.nl/. U moet dan wel beschikken over een inlogcode. Die wordt aan betrokkenen verstrekt via de ontvangstbevestiging door dS+V. Wie niet beschikt over de inlogcode kan wel zoeken ( bijvoorbeeld op postcode) welke bouwaanvragen er gedaan zijn in dat gebied. De meest actuele staan bovenaan.

Rotterdam, 30 augustus 2006

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V


---

Aanvragen kapvergunningen

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvragen voor een kapvergunning zijn ingediend:


1. voor het kappen van een acer en een quercus aan de zijkant van Harkulo 25-27 wegens overlast en beschadiging van de gevel en de fundering;


2. voor het kappen van een betula aan de achterzijde van Meyenhage 15 wegens overlast in de woonomgeving;


3. voor het kappen van een conifeer en een prunus aan de zijkant van Ellemare 198 wegens overlast van de conifeer. De prunus is dood.

Bovenstaande aanvragen liggen tot en met woensdag 13 september 2006 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).


---

Vergadering afgelast

De vergadering van de deelraad Charlois die gepland stond voor maandag
4 september, gaat niet door.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de griffier: dhr. E. van Hemert, telefoon: 410 7 443 of per email:
e.vanhemert@charlois.rotterdam.nl


---

Enorme visser op Charloisse Hoofd

Op 3 september, de laatste dag van de Wereldhavendagen, wordt tussen 16.00 en 17.00 uur de Visser op het Charloisse Hoofd langs de Maas geplaatst. Het beeld van een visser van 10 meter hoog, 20 meter breed en 8 meter diep met een gewicht van meer dan 5000 kilo, heeft dan al drie dagen in de takels van de Matador 3 van Bonn & Mees door de Rotterdamse haven gevaren. Bij de plaatsing van het kunstwerk zullen onder andere loco-burgemeester Jantine Kriens, wethouder Dominic Schrijer en bestuurder Lionel Martijn van de deelgemeente Charlois aanwezig zijn.

De gemeente Rotterdam is een echte wereldstad met meer dan 150 culturen. De Visser met zijn standplaats op het Charloisse hoofd sluit hierop aan. Er is voor een beeld van een visser gekozen omdat dit een internationaal herkenbaar symbool vormt en een beroep is dat in iedere cultuur voorkomt.

De Visser is een initiatief van kunstenaar / architect Ger C. Bout. Studenten van het Albeda College, de Haagse Hogeschool / TH Rijswijk en de Hogeschool Rotterdam hebben samengewerkt aan de totstandkoming van het kunstwerk. Studenten van het Rotterdamse Albeda College waren verantwoordelijk het in elkaar zetten en het lassen van het cor-ten stalen beeld en voor de bouw van de fundering. Studenten van de Hogescholen namen de berekeningen van de Visser op zich. En studenten van de Haagse Hogeschool verzorgen de communicatie.

Diverse bedrijven hebben geholpen met adviezen en door het leveren van de benodigde materialen en het beschikbaar stellen van gereedschappen. Het project is bedoeld om studenten van verschillende niveaus met elkaar te laten samenwerken, van elkaar te laten leren, elkaar te inspireren en om samen iets te maken waar zij en anderen trots op kunnen zijn. De gemeente Rotterdam en het bedrijfsleven hebben met enthousiasme aan dit innovatieve project meegewerkt. Het geheel is tot stand gekomen zonder financiële middelen.

Ger C. Bout heeft ruim 8 jaar gewerkt aan de Visser: zonder geld, maar met inzet van enthousiaste studenten en bedrijven die belang hebben bij het goed functioneren van de Rotterdamse haven. Door middel van het kunstwerk wordt getracht een brug te slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en daarmee ook de problemen van de metaal- en bouwsector te belichten. In de metaalsector is een groot tekort aan vakmensen: in totaal gaat het om ruim 11.000 vacatures. Met de Visser hoopt Ger C. Bout jongeren te prikkelen een goede beroepsopleiding te volgen en o.a. te interesseren voor de metaalsector.

Na de plaatsing van de Visser wordt het project afgerond met een RVS plaat waarop de namen van alle betrokkenen komen te staan. Stichting de Visser gaat dan aan het werk met een volgend project. Opnieuw onder leiding van Ger C. Bout, met een andere kunstenaar en met andere studenten, maar met dezelfde doelstellingen, zodat er mogelijk over een aantal jaren, als alles goed blijft gaan, een aantal kunstwerken langs de Nieuwe Waterweg zal staan.


---

Ed Goverde met WOP ploeg op stap

Op vrijdag 25 augustus was dagelijks bestuurder Ed Goverde al vroeg op pad. Hij bezocht de Werf Charlois, maakte kennis met de Wijk Onderhouds Ploeg, kreeg een rondleiding en uitleg over de werkwijze en ging daarna met de ploeg mee naar de Bonaventurastraat in de Tarwewijk. Het tweede deel van de ochtend werd tijdens een rondje Charlois onder meer aandacht besteed aan het restwarmtetracé Pleinweg, het Zuiderpark en ophoging bij de nieuwbouw Brielselaan.

In elke deelgemeente is een Werf van Gemeentewerken gevestigd. Met deze formule wil Gemeentewerken de dienstverlening aan de bewoners en de deelgemeente verbeteren. De Werf is het vaste aanspreek- en informatiepunt voor de deelgemeente, andere relaties en burgers. Zij beheert en onderhoudt voor de deelgemeente openbare wegen, openbaar groen, open water, speelwerktuigen, (kleine) bruggen en andere voorzieningen.

De Wijk Onderhoudsploeg Werf Charlois bestaat uit ca. 20 buitenmedewerkers die klachten oplossen en in Straat voor Straat werkzaam zijn.

Momenteel is er een WOP-ploeg met Straat voor Straat bezig in de Bonaventurastraat in de Tarwewijk. Hier is het trottoir slecht doordat er veel oppervlakkige boomwortels zijn.


---

Pendrecht Beach!

Vanaf vandaag, woensdag 30 augustus t/m zaterdag 2 september is er volop tropische gezelligheid op Plein 1953. Het plein wordt omgetoverd tot een Beachlocatie met een mooi aangekleed Beach Volleybal veld. Zomerse verrassingen, palmbomen en muziek maken het plein tot een feestelijke plek waar jong en oud met elkaar kunnen genieten.

Tijdens schooltijden hebben de kinderen uit Pendrecht les op het zand, na school kunnen ze vrij komen sporten. Ook s avonds zijn kinderen en ouders van harte welkom om gezellig naar de Beach op het plein te komen.

Lees hieronder waaraan je mee kunt doen en hoe je je aan kunt melden. Deelname is gratis.

Donderdag 31 augustus: Bewonerstoernooi: vanaf 18.00 uur is Beach! er voor sportievelingen die met een toernooitje mee willen doen. Je kunt bijvoorbeeld een straatteam vormen, een vriendenteam of een familieteam.

Vrijdag 1 september: Ondernemerstoernooi: vanaf 18:00 spelen teams van winkeliers en ondernemers die betrokken zijn bij Pendrecht tegen elkaar.

Zaterdag 2 september: Grote Finaledag: zaterdag is de finaledag. Dan komen er echte Beach volleyballers, DJ's, de Bikini Beach Dancers en het programma wordt heel gevarieerd. Iedereen kan meedoen aan de clinics, een wedstrijd spelen tegen de beach-toppers, een onderlinge wedstrijd spelen met een team of individueel. En er zijn Beach Games met leuke prijzen. Inschrijven hiervoor is niet nodig.

Inschrijven voor het bewoners- of ondernemerstoernooi of een leuk idee doorgeven kan telefonisch: 06 28880141 of per mail: info@glua.nu
---

Werkzaamheden Plein 1953

Op maandag 4 september start Gemeentewerken Rotterdam, in het kader van het het waterplan Charlois, met de aanleg van een riool en en riooloverstort in de omgeving van Plein 1953.

De voormalige riooloverstort aan de Slinge ter hoogte van de Kerkwervesingel wordt weggehaald en een nieuw overstortriool wordt geplaatst aan Plein 1953 met een aansluitende leiding op de Slinge.

Het project wordt in twee fasen uitgevoerd.

De eerste fase loopt van 4 september tot 19 oktober.

Gestart wordt met de werkzaamheden op Plein 1953 ter hoogte van nummer 50 -55 tot aan de Kamperlandsingel. De werkzaamheden bestaan onder andere uit:


- het tijdelijk verplaatsen van lichtmasten


- de aanleg van een rioolleiding


- het heien van palen midden op het plein


- de aanleg van een riooloverstort ter hoogte van de Kamperlandsingel


- de aanleg van een uitstroming richting Kamperlandsingel


- het dichtstraten van Plein 1953

Voor de jaarlijkse braderie zal het plein worden vrijgemaakt.

De tweede fase loopt van 23 oktober tot medio november.

Hier wordt gewerkt op en nabij de kruising Slinge/Kerkwervesingel

De werkzaamheden bestaan uit:


- het maken van een aansluiting op de bestaande riolering


- het gedeeltelijk verwijderen van de riolering


- het afsluiten van de bestaande riooloverstort Kerkwervesingel


- het dichtstraten van Plein 1953

Maatregelen

De kruising Slinge/Kerkwervesingel is gedurende de werkzaamheden van 21 oktober tot 17 november gedeeltelijk afgesloten. Op de Slinge wordt afwisselend de noordelijke en de zuidelijke rijbaan afgesloten. Verkeer richting Groene Kruisweg is altijd mogelijk. Het verkeer komende van de Groene Kruisweg zal worden omgeleid. Omleidingen en afsluitingen worden aangegeven door middel van borden.

De winkels zullen bereikbaar blijven en bij bijzondere gebeurtenissen kunnen speciale voorzieningen worden getroffen.

Gedurende de werkzaamheden is het ophalen van grofvuil in het opgebroken gedeelte niet mogelijk.

Weersinvloeden en andere onvoorziene omstandigheden kunnen het werk verstoren wat mogelijk kan leiden tot verschuivingen in de planning.

Informatie

Op 4 juli is een informatieavond gehouden waarbij de werkzaamheden zijn toegelicht.

Bewoners en ondernemers van Plein 1953 en omgeving zijn tevens per brief geïnformeerd over de werkzaamheden, de omleidingsroutes voor het openbaar vervoer en overige verkeer en het ophalen van het huisvuil of bedrijfsafval.


---

Nieuwe cursussen bij E-Centrum

Het E-centrum Charlois Digitaal in wijkgebouw de Larenkamp start vanaf 4 september weer met nieuwe computercursussen, met onder andere de standaard cursussen: Introductie, Word, Windows, Excel en Typevaardigheid. Een nieuwe cursus in het assortiment is Digitale fotobewerking. Er zijn cursussen voor kinderen, tieners, volwassenen en senioren.

Ook kunt u binnenlopen om gebruik te maken van één van de computers om bijvoorbeeld te internetten; de kosten hiervoor zijn 1,75 per uur.

De openingstijden voor de inloop zijn:

* Dinsdag t/m donderdag van 13:00-21:00 uur
* Maandag en vrijdag van 13:00-17:00 uur

Heeft u interesse, ga dan naar wijkgebouw de Larenkamp, aan de Slinge 303, Het E-centrum is gevestigd op de eerste verdieping of bel: K. Hofman, telefoon: 010-240 47 00.