Politie Midden- en West Brabant

District Breda woensdag 30 augustus

BREDA, 30 augustus 2006

Bredanaar aangehouden na diefstal rugzak bij tankstation

BREDA: De politie heeft dinsdagavond kort voor 20.00 uur een 26-jarige Bredanaar aangehouden. De Bredanaar wordt ervan verdacht een rugzak te hebben gestolen uit een vrachtwagen bij een tankstation aan de Kruisweide. Rond 16.30 uur ging een 22-jarige inwoner van Kruisland met zijn maat een broodje tegen en sloot daarbij de auto niet af. Op camerabeelden was te zien hoe de Bredanaar, die zelf ook stond te tanken met zijn auto, de tas van de Kruislander wegnam en vervolgens vertrok. Die beelden en het kenteken van de auto leidde tot de 26-jarige Bredanaar. Hij is in verzekering gesteld

Beschonken automobilisten

BREDA: Een 43-jarige inwoonster van St. Jop (België) is dinsdagavond aangehouden nadat ze een eenzijdig ongeval veroorzaakte op de A27 ter hoogte van de afslag Breda-Noord. Ze was rond 20.45 uur zowel links als rechts tegen de vangrail gebotst en daarbij licht gewond geraakt. In het ziekenhuis werd een blaasproef afgenomen met 840 ug/l als uitslag, goed voor een rijverbod van 10 uur. Ook is haar rijbewijs ingevorderd. Na verhoor kon de vrouw met een proces-verbaal naar huis.

ETTEN-LEUR: Een 37-jarige Bredanaar werd rond 01.30 uur aangehouden op de Parklaan. Zijn rijgedrag was voor surveillerende agenten voldoende reden de man te laten stoppen met zijn auto. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 500 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Na verhoor werd de man met een bekeuring heengezonden.

ETTEN-LEUR: Een 61-jarige inwoner van het Duitse Karlsruhe is dinsdagnacht kort na 03.00 uur aangehouden op de A58 bij Etten-Leur. De man reed met 50 km/uur over de snelweg en slingerde. Hij blies 625 ug/l wat hem een rijverbod van 6 uur opleverde. Hij kreeg een transactie van 750 euro aangeboden die hij grotendeels direct kon betalen. Hij krijgt nog een acceptgiro voor het restantbedrag. Daarna is hij heengezonden.

Winkeldief aangehouden

BREDA: Een 49-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmorgen rond 11.00 uur aangehouden in een winkel aan de Ginnekenstraat. Hij wilde een regenbroek stelen, maar werd betrapt. De man is na verhoor heengezonden

Auteur: Andre van den Hul