OUNL qua studie-inhoud en studeerbaarheid beste van Nederland

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Open Universiteit qua studie-inhoud en studeerbaarheid beste van Nederland

In het onderzoek naar het oordeel van studenten over hun studie dat CHOICE vandaag naar buiten bracht, krijgt het onderwijs van de Open Universiteit op de onderdelen studie-inhoud, studeerbaarheid én communicatie de hoogste waardering. De Open Universiteit neemt dit jaar voor de tweede maal deel aan de Nationale Studentenenquête en net zoals vorig jaar staat zij in de ranglijst van de universiteiten op een uitstekende tweede plaats. Het College van bestuur reageert bij monde van rector magnificus Fred Mulder met gepaste trots: 'Vorig jaar scoorden wij als nieuwkomer direct hoog. Het onderzoek laat zien dat dit geen toeval was: ons onderwijs hoort structureel bij de top van Nederland. De Open Universiteit is een volwassen alternatief voor de reguliere universiteiten.'

De Open Universiteit verzorgt als enige universitaire instelling hoger afstandsonderwijs. Het concept van begeleide zelfstudie, met een onderwijsprogramma dat modulair is opgebouwd, en volledig in het bachelor-master systeem wordt aangeboden, blijkt bij studenten goed te scoren. Het onderwijsmateriaal van de universiteit wordt als beste gewaardeerd, zowel op inhoud als op studeerbaarheid. Daarnaast steekt de Open Universiteit qua communicatie met studenten met kop en schouders uit boven de andere universiteiten. Verder is er veel waardering voor de keuzeruimte bij en de samenhang van de studie.

De Open Universiteit Nederland telt circa 20.000 studenten. Naast de hoofdvestiging in Heerlen is er een netwerk van vijftien studiecentra en steunpunten in Nederland en zes centra in Vlaanderen. Er werken 730 personeelsleden. De Open Universiteit verzorgt zes bachelor- en dertien master-opleidingen en biedt zo'n 300 cursussen aan. Daarnaast heeft ze een wettelijke taak bij de innovatie van het Nederlands hoger onderwijs en de professionalisering van onderwijsgevenden..