Politie Gelderland-Midden

Hennepplantage in kantoorpand stadscentrum

Publicatiedatum: 30-8-2006 19:04:25

Vijf verdachten aangehouden

Barneveld De politie in Barneveld heeft woensdagmiddag 30 augustus bij een inval in een kantoorpand in het stadscentrum vijf verdachten aangehouden. Het interieur van het kantoorpand bleek grotendeels geschikt gemaakt voor de teelt van hennep. In totaal werden - verdeeld over zo"n 6 kamers - 1935 plantjes in beslag genomen en vernietigd. Normaal brengen de planten zon 20 gram hennep op (± 235 euro per gram).

De verdachten, twee vrouwen van 44- en 48-jaar oud en drie mannen van 18-, 42- en 46-jaar oud zijn afkomstig uit Arnhem, Almere en Zeewolde. Zij waren tijdens de inval van de politie aan het werk in de overigens volledig geautomatiseerde plantage. Verdeelt over verschillende kamers werden geoogste toppen, oogstrijpe planten en jonge aanwas gevonden. Daarnaast natuurlijk de nodige apparatuur als groeilampen, voedingspompen en andere kweekbenodigdheden.

Diefstal stroom
Het energiebedrijf is ter plaatse geweest om de elektriciteitsvoorziening in het pand weer in de originele staat terug te brengen. Er bleek een alternatieve installatie aangelegd te zijn, zodat er een naheffing zal worden opgelegd voor de diefstal van stroom. De vrouwen zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De mannen worden nog verhoord.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---