Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelder (17) gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 30-8-2006 9:02:21

Barneveld - Bij een verkeersongeval op de Van Dompselaerstraat nabij de kruising met de Leeuwerikstraat in Barneveld is dinsdag een zeventienjarige bromfietser uit die plaats gewond geraakt. De jongen is met inwendig letsel naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede gebracht. Rond het middaguur reed de Barnevelder over de Van Dompselaerstraat richting Leeuwerikstraat. Ter hoogte van die kruising wilde een 44-jarige automobiliste en plaatsgenoot van het slachtoffer vanaf de Leeuwerikstraat de weg op rijden. De vrouw zag de bromfietser op het laatste moment en remde. De bromfietser schrok vermoedelijk en remde waarna hij onderuit ging en tegen de auto botste. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietsster (12) gewond na val

Publicatiedatum: 30-8-2006 8:59:26

Doorwerth - Een twaalfjarig meisje uit Driel is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Oude Oosterbeekseweg in Doorwerth van haar fiets was gevallen. Het meisje fietste rond half drie richting Heveadorp. Bij een bocht in de weg, ter hoogte van de Seelbeckweg, kwam de Drielse door nog onbekende oorzaak te vallen en liep daarbij een verwonding aan het hoofd op. Het slachtoffer is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede voor controle.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie vordert rijbewijs in van drankrijder

Publicatiedatum: 30-8-2006 8:58:29

Nijkerk - De Nijkerkse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Ambachtstraat het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Leiden. De man werd in beschonken toestand achter het stuur aangetroffen met een alcoholpromillage van vijf keer de toegestane hoeveelheid. De Leidense automobilist liep tegen de lamp bij een routinecontrole van de politie omstreeks kwart voor één. Toen de agenten alcohol roken moest de Leidenaar mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daarbij werd een promillage gemeten van 1,09. Voor beginnende bestuurders, zoals bij de Leidenaar het geval is, geldt een wettelijke norm van 0,21. Tegen de Leidenaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606