Ingezonden persbericht

Bad Kleinkirchheim (Karinthië) en Hochmontafon (Vorarlberg) in december 2006 open

Landal opent twee nieuwe parken in Oostenrijk

Leidschendam, 22 augustus 2006 - Landal opent begin december a.s. opnieuw twee vakantieparken in Oostenrijk. In het mondaine Landal Bad Kleinkirchheim (Karinthië) komen 82 luxe appartementen en chalets beschikbaar, bij Landal Hochmontafon (gelegen in Vorarlberg tegen de Zwitserse grens) gaat het om 93 appartementen, verdeeld over 12 chalets. Hiermee komt het aantal Landal-parken in Oostenrijk op vier. Beide nieuwe parken kunnen inmiddels worden gereserveerd en maken deel uit van de Landal Ski Life wintersportbrochure, die deze week verschijnt en die wintersport mogelijkheden biedt in o.a. Oostenrijk en Tsjechië.

Landal Bad Kleinkirchheim (Karinthië) ligt midden in het bekende ski-oord, op 1.025 m hoogte, in een bosrijke omgeving direct aan de piste. Het skigebied, ideaal voor zowel beginners als gevorderden, loopt tot 2.055 meter en heeft ca. 105 km pistes (waarvan 97% is voorzien van sneeuwkanonnen) en 42 km langlaufloipe. Het park biedt luxe 4-, 6-, 8- en 10-persoons appartementen, alsmede vrijstaande 10-persoons chalets. Alle woningen zijn voorzien van o.m. magnetron en afwasmachine; de 10-persoons chalets beschikken zelfs over een eigen sauna. Het park heeft een eigen binnenzwembad met kinderbad en een naastgelegen restaurant. Winkels en bars liggen in het dorp zelf, op 500 m. afstand.

Landal Hochmontafon (Vorarlberg) ligt in het skigebied Montafon/Gargellen, pal tegen de grens met Zwitserland, op 1.450 m hoogte, direct aan de piste met uitzicht op de alm. Het skigebied loopt tot 2.300 m, en biedt 203 km skipistes en 30 km langlaufloipes. Het park biedt 4-, 6- en 8- persoons appartementen, verdeeld over 12 chaletgebouwen die tegen de helling aangebouwd zijn. Binnenzwembad met kinderbad en restaurant zijn op het park gelegen; winkels liggen op ca. 800 m. Skiliften en -school liggen op slechts 200 m afstand.

Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks : "Samen met onze andere parken bij Saalbach-Hinterglemm (Landal Rehrenberg), Lungau (Landal Katschberg) en aan het Tsjechische Lipnomeer (Landal Marina Lipno) bieden wij een uitgebreid wintersportproduct op toplocaties, voor zowel beginners als gevorderden. De parken zijn bijzonder kindvriendelijk, met o.a. aparte skiclubs voor kids en Nederlands sprekende skileraren. Bovendien zijn deze parken goed ingespeeld op gezinnen met kleine kinderen die buiten de schoolvakanties op wintersport willen".

"Op wintersportgebied zijn we in Oostenrijk met vier parken nu een belangrijke speler geworden op de markt. We zijn blij dat we nu aan de stijgende vraag voor familie-ski accommodatie kunnen voldoen en deze twee luxe nieuwe parken zijn absoluut een aanwinst. Ook buiten het wintersportseizoen kunnen we nu een nog gevarieerder aanbod neerleggen als het gaat om wandel- en fietsvakanties in de bergen.", aldus Hoogland.

Voor meer informatie en reserveringen: www.landalskilife.nl of 0900- 8488 ( E 0,20 p/m)
Oostenrijk  Karinthië       Vorarlberg     Salzburgerland    Karinthië

            Landal Bad      Landal         Landal Rehrenberg Landal Katschberg
            Kleinkirchheim  Hochmontafon
Hoogte      1000-2055 meter 650-2300 meter 1003-2096 meter   1060-2220 meter
Pistes (km)            105     203         200                300
Blauwe pistes (km)      18     105          90                147
Rode pistes (km)        77      70          95                147
Zwarte pistes (km)       8      28          15                 30
Aantal liften           31      67          56                 61
Sleepliften             21      31          28                 28
Stoeltjesliften          6      23          17                 31
Cabineliften             4      13          11                  2
Skiën beginners     uitstekend  uitstekend  uitstekend        zeer goed
Skiën gevorderden   uitstekend  goed        uitstekend        zeer goed
Sneeuwkanonnen      ja          ja          ja                ja
Après-ski           goed        goed        uitstekend        zeer goed
Skischool           ja          ja          ja                ja
Kindvriendelijk     uitstekend  uitstekend  goed              uitstekend
Kinderski-land      ja          ja          ja                ja
Kinderopvang        ja          ja          ja                ja
Loipes (km)         42          30          160               200
Langlaufen          redelijk    goed        zeer goed       zeer goed
Rodelen             zeer goed   zeer goed   zeer goed       zeer goed
Wandelen            goed        zeer goed   zeer goed       zeer goed

Over Landal GreenParks

Landal GreenParks maakt deel uit van Wyndham Worldwide. Landal beheert en exploiteert 59 bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk, met in totaal ca. 10.000 vakantiebungalows. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 1,7 miljoen gasten ca. 8,6 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers. Landal heeft een marktaandeel (naar aantal overnachtingen) van ca. 33% op de Nederlandse markt.

Noot voor de redactie (