Ingezonden persbericht

Ophef kamerleden over nieuwe dienstregeling NS onjuist

Nieuwe dienstregeling NS oke, reistijdverkorting is slechtste punt

Niet de reistijdverlenging, maar de reistijdverkorting is volgens Hildebrand van Kuyeren, oprichter van treinreiziger.nl en Human Logistics student aan de Hogeschool van Amsterdam het slechtste punt van de nieuwe dienstregeling.
"De reistijd tussen Den Haag en Eindhoven wordt iets korter. Dat klinkt positief. Maar ik heb mijn twijfels bij de haalbaarheid. De punctualiteit op dit traject valt nu soms al tegen. Tussen Amsterdam en Middelburg neemt de reistijd 1% toe, dat is beter. Dat verbeterd de betrouwbaarheid."
De 23 jarige student snapt de ophef over de nieuwe dienstregeling niet. "Er moet nauwelijks meer worden overgestap, en veel mensen krijgen meer verbindingen.De betrouwbaarheid wordt groter. Wat willen we nog meer?"
De reistijd naar het oosten van het land neemt nauwelijks toe. "Niemand heeft mij nog kunnen overtuigen dat dit een slechte dienstregeling is. Natuurlijk kan het op sommige punten beter."
In zijn standpunt staat hij niet alleen, ook logistiek docent ir Ger Nijman van de Hogeschool van Amsterdam ziet de nieuwe dienstregeling als een vooruitgang.

Voor meer informatie
Hildebrand van Kuyeren 06-45202364