Gemeente Stadskanaal

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 5 september 2006 vanaf 19.15 uur. Op de agenda staat:

* 19.15 uur: Bezwaarschrift van de heer J.C. Groeneveld tegen het afwijzen van een verzoek om meting van de geluidsbelasting op de gevel van zijn woning

* 20.00 uur: Bezwaarschrift van de heer A.A. Westers van Overes Advocaten namens de heer H.A. Schip-huis, de heer A. Kalsbeek, de heer J.H. Schuten, mevrouw A.C.M. Scholte en de heer H.H. Scholte tegen het voorbereidingsbesluit herziening bestemmingsplan Musselkanaal. Daarnaast maken de heer H. Teuben, de heer/mevrouw A. Hagendoorn en de heer R. Veenstra, directeur van de Christelijke Stichting voor Woningbouw BMC tegen hetzelfde onderwerp bezwaar.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

Bouwplannen

Er zijn lichte en reguliere bouwvergunningen met ieder een eigen beslissingstermijn. Deze termijnen zijn, voor een lichte bouwvergunning zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken.

In de periode van 18 augustus t/m 24 augustus 2006 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Dr. Kinglaan 3, het plaatsen van een dakkapel, 21 augustus
* H.J. Kniggekade 4, het plaatsen van een dakkapel, d.d. 22 augustus
* Hoofdstraat 5, 6, 6a, het bestaande pand ged. herbouwen t.g.v. brandschade en uitbreiden met 2 garages, d.d. 22 augustus

Vledderveen

* Vledderweg 14, het het verbouwen van de woning, d.d. 22 augustus

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de maandag van alle even weken om 13.30 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belangstellenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, tel. (0599) 631 436. Voor nadere informatie over deze bouwplannen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, tel. (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

De burgemeester van de gemeente Stadskanaal maakt bekend, dat met ingang van 30 augustus 2006 gedurende zes weken bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:

* het verzoek van de heer H.J. Weggeman, Delving 41 in Akersloot om vrijstelling voor het plaatsen van 21 sanitairunits op het perceel Hoveniersweg 1 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de vrijstelling te verlenen. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 31 augustus t/m 11 oktober 2006 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Voor nadere informatie over dit bouwplan kunt u contact opnemen met bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, tel. (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

Meldingen op basis van artikel 8.19 van de wet milieubeheer van:
* B. Schuitema, Mussel-A-Kanaal Oostzijde 16 in Mussel betreffende bijplaatsing van de warmtekracht installatie van de inrichting aan de Mussel-A-Kanaal Oostzijde 16 in Mussel

Belanghebbenden kunnen tegen deze beschikking binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit een bezwaarschrift indienen bij het gemeentebestuur. Tevens kunnen zij bij de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk verzoek richt u tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen. Zijn telefoon-nummer is (0599) 631 605.

Afschermen pluimvee vanaf 1 september verplicht

Vanaf 1 september geldt een afschermplicht van pluimvee. Tijdens de vogeltrek bestaat het risico dat wilde vogels het vogelgriepvirus verspreiden.