Gemeente Borger-Odoorn


30-08-2006
SUBSIDIE BOS-AANVRAAG GEMEENTE BORGER-ODOORN TOEGEKEND

Staatssecretaris Ross-van Dorp van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft 150 duizend euro subsidie toegekend aan het BOS-project in Borger-Odoorn. Dit Buurt-Onderwijs-Sport-project loopt van september 2006 tot september 2009 en heeft als projecttitel "Samen aan Zet". Het BOS-project in Borger-Odoorn is erop gericht achterstanden onder jeugdigen van 4 tot 19 jaar terug te dringen. Deze achterstanden kunnen zich voordoen op het gebied van gezondheid, welzijn, onderwijs, opvoeding, sport of bewegen. Om de achterstanden terug te dringen worden op lokale schaal, in samenwerking met organisaties, scholen en sportverenigingen verschillende activiteiten georganiseerd.

In totaal is er voor 47 miljoen euro uitgekeerd aan 279 aanvragen van verschillende gemeenten. En dat terwijl er door 252 gemeenten maar liefst 534 aanvragen voor projecten zijn ingediend voor een totaal bedrag van ruim 83 miljoen euro.
Bij de verdeling van het geld is er een rangorde aangebracht. Het beschikbare budget bepaalt vervolgens de grens van toe- en afwijzen. Er werd beoordeeld op o.a. kwaliteit van de onderbouwing, de relatie tussen het geconstateerde probleem (totaal van achterstanden) en de aanpak hiervan (BOS-arrangement) en de mate van participatie van de drie BOS-partijen: buurt-, onderwijs- en sportorganisaties. De projectaanvraag van de gemeente Borger-Odoorn werd beoordeeld met een 17e plaats.

De gemeente Borger-Odoorn heeft de Stichting Welzijn Borger-Odoorn (SWBO) aangesteld om het project te coördineren. In samenwerking met de scholen, sportverenigingen en het jongerenwerk is een aanbod gerealiseerd waaraan de jongeren kunnen deelnemen.

Voor meer informatie over het BOS-project in Borger-Odoorn kunt u contact opnemen met Bas van de Kant van de Stichting Welzijn Borger-Odoorn, T 0599- 661455 of e-mail b.vandekant@swbo.nl. Kijk ook eens op www.swbo.nl/bos.