Ingezonden persbericht

Succesvolle eerste testdag A1 Team Nederland op Silverstone

De eerste dag van de officiele A1GP test op het circuit van Silverstone is succesvol verlopen voor A1 Team Nederland. In de eerste drie uur durende sessie van vanochtend zette Verstappen een derde tijd neer met een tijd van 1'10.763, na lang op de eerste plaats te hebben gestaan. Tijdens de tweede testsessie eindigde A1 Team Nederland op een tweede plaats met een tijd van 1'10.821.

De omstandigheden op Silverstone, waar bijna alle teams vandaag aanwezig waren, waren goed. De hele dag bleef het droog en regelmatig kwam de zon door.

Het team kende geen technische problemen gedurende de dag en kon veel verschillende set ups uitproberen.

Jos Verstappen was aan het eind van de dag zeer tevreden over deze eerste van twee testdagen. "We hebben veel dingen gedaan om de auto ten opzichte van vorig jaar te verbeteren. Ik heb er een heel goed gevoel over. Ik denk echt dat we een betere balans in de auto hebben, voor dit circuit in ieder geval. We hopen dat het ook op andere circuits zo uitpakt. Je zit na een maandje of vier weer in de auto, maar je weet alle knopjes te zitten en wat je moet doen, dus ik was heel snel weer gewend. Ik ben heel tevreden, het ging lekker. Als je vanmorgen derde staat en vanmiddag tweede dan mag je toch concluderen dat je erbij zit. We hebben veel kunnen doen en gaan absoluut de goede kant op".

De nieuwe teammanager van A1 Team Nederland, David Stubbs, kijkt ook met een goed gevoel terug op vandaag."Het ging vandaag allemaal heel goed, de auto kende de hele dag geen betrouwbaarheidsproblemen. We hebben de nodige veranderingen in de set up gedaan gedurende de dag en Jos was best blij met de auto en hij was constant. Het belangrijkste was dat hij naar het eind van de dag toe ook constant snel was. Beter konden we vandaag niet doen denk ik, we zijn er best tevreden mee". Zijn kennismaking met A1GP en A1 Team Nederland is David zeer goed bevallen. "Ik denk dat A1 fantastisch is en om eerlijk te zijn denk ik ook dat dit team een heel goed team is. De manier waarop de jongens samenwerken binnen het team is erg goed, iets wat ontzettend belangrijk is met een klein team. Het gaat allemaal erg goed, zowel bij de engineers als de andere teamleden.

David Stubbs is een zeer ervaren teammanager binnen de autosport. De Engelsman begon bij Williams Grand Prix, waar hij in 1985 teammanager werd. Na zijn overstap naar Brabham in 1987 werkte Stubbs voor het PSR F3000 team van Paul Stewart. In 1997 werd Stubbs teammanager van Stewart Grand Prix. Na de overnames door Ford (Jaguar) en Red Bull bleef hij aan als teammanager.

Rechtenvrij beeldmateriaal is te vinden op www.A1teamnedfoto.nl

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com