Ministerie van Defensie


07-08-2006 11:30

OPENING PROVINCIAAL COÃRDINATIECENTRUM IN BAGHLAN

In Pol-e Khomri is op zaterdag 5 augustus het Provinciaal Coördinatie Centrum geopend. Dit PCC, het eerste in de gehele noordelijke regio, kwam tot stand door uitgebreide ondersteuning van het Nederlandse Provinciaal Reconstructieteam (PRT). In materiële zin, maar vooral in de vorm van het overdragen van bepaalde kennis en vaardigheden.

Het PCC heeft als voornaamste doel activiteiten van de provinciale veiligheidsdiensten te coördineren en synchroniseren bij de uitvoering van reguliere politietaken en het beheersen van crisissituaties. Daar mankeert het nu nog aan. Met als gevolg een geïsoleerde uitvoering van diverse activiteiten, waar een gezamenlijk optreden tot een beter of sneller resultaat zou leiden.

2006-08-07 Kneip

In het PCC bevindt zich een alarmcentrale. Bij een noodgeval kunnen de Afghanen nummer 100 bellen. De centrale zal 24 uur per dag, 7 dagen per week, bemand zijn. Verder heeft het PCC als taak alle informatie met de diverse veiligheidsinstanties te delen, om zo te voorkomen dat die langs elkaar heen werken.

2008-08-07 Medewerkers

Het PRT heeft geholpen bij het opzetten van het PCC en voorzien in de materialen die nodig waren, zoals communicatiemiddelen. Maar het werk zit er nog niet op. Verscheidene functionarissen zullen het PCC voorlopig actief blijven steunen. Verder zal het Psyops team van het PRT zorgen voor een goede bekendheid van het coördinatiecentrum. Hiermee probeert het ook een breed draagvlak te creëren onder de bevolking van de provincie Baghlan.

2006-08-07 Patrouille

Verder zal het PRT natuurlijk door blijven gaan een bijdrage te leveren aan de veiligheid en stabiliteit in de provincie. Onder meer door gezamenlijke patrouilles uit te voeren met de veiligheidsdiensten.