Rijksuniversiteit Groningen

Ars Aequi-prijs 2004-2005 voor RUG-studente
Date: August 30, 2006

RUG-studente Diana Marongiu is de winnares van de Ars Aequi Prijs 2004-2005. Haar artikel 'Afgeschermde getuigen; niet aan beginnen!' is verkozen tot het beste studentartikel dat in de periode 2004-2005 in het juridisch tijdschrift Ars Aequi is gepubliceerd (AA 2005, p. 793-801). Marongiu is inmiddels afgestudeerd.

Diana Marongiu geeft daarin commentaar op het wetsvoorstel Afgeschermde Getuigen dat onderdeel is van de nieuwe antiterrorisme wetgeving, en dat er toe strekt de mogelijkheid te vergroten om informatie van de AIVD te gebruiken in het strafproces. Zonder het gevaar van terrorisme te bagatelliseren worden bezwaren tegen het wetsontwerp duidelijk over het voetlicht gebracht en geanalyseerd, en uiteindelijk doorslaggevend bevonden. Bovendien wordt geconstateerd dat toepassing van het wetsvoorstel strijd met het EVRM zal opleveren. Eindconclusies die de jury, binnen het kader van het betoog, ruim voldoende onderbouwd achtte. Het stuk van Diana Marongiu is goed over de hele linie, zo vond de jury. Het is actueel, goed geschreven, juridisch stevig onderbouwd en gedurfd.

De Ars Aequi Prijs wordt periodiek uitgereikt aan de auteur van het beste in de voorgaande periode in Ars Aequi gepubliceerde studentartikel. De winnares ontvangt een bedrag van ¤1000. Informatie


http://www.arsaequi.nl

Last modified: August 30, 2006 16:12