Rijksuniversiteit Groningen
Informatica-student RUG wint ICT-prijs
Date: August 30, 2006

Kenniscentrum ICT@NN heeft een prijs van ¤12.000 toegekend aan RUG-student Niek Oost voor zijn Lokale Applicatie Service (LAS). Met deze dienst kunnen zakelijke computergebruikers zware database systemen, statistische programmatuur en financiële softwaresystemen lokaal op hun computer beschikbaar hebben. De jury achtte het idee van Niek Oost het meest innovatief met de meeste kans van slagen. Niek Oost zal de prijs gebruiken om zijn businessplan verder uit te werken. Niek Oost is student Informatica aan de Rijksuniversiteit Groningen en voert daarnaast ICT-projecten uit voor het MKB.

De prijsvraag werd uitgeschreven voor het beste idee op het gebied van nieuwe ICT-toepassingen. De prijsvraag stond open voor studenten en (jonge) startende ondernemers, of herintreders. Het idee moet leiden tot en behouden van nieuwe ICT-bedrijvigheid in Noord-Nederland evenals het vermarkten van noordelijke ICT-kennis buiten de regio.

Kenniscentrum ICT@NN is een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool Groningen, TNO Informatie- en Communicatietechnologie, de gemeente en de provincie Groningen en zet zich in om meer ICT-bedrijvigheid in Noord Nederland te ontwikkelen.
Informatie


mw R. Geuze, tel. (050) 363 3531, e-mail r.geuze@ictnn.nl , website www.ictnn.nl

Last modified: August 30, 2006 16:14